Pelijulkaisija Activison Blizzard julkisti eilen vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksensä tulosraportin. Rapotti avasi yhtiön taloudellista tilannetta, sekä myös tämän e-urheilupelien statusta.

Raportti kertoo, että yhtiön ylläpitämä Overwatch League onnistui kasvamaan toisella kaudellaan merkittävästi. Kaiken kaikkiaan liiga katsottiin tuntimääräisesti mitattuna yli 30% enemmän kuin viime kaudella, mihin vaikuttavat takuulla sen kahdeksan uutta joukkuetta. Lisäksi raportissa hehkutetaan ”loppuunmyytyä” Blizzard Areenaa.

Tätäkin mielenkiintoisempaa kuitenkin oli julkistus siitä, että jo aiemmin julkistetun Call of Duty -liigan ensimmäiset liigapaikat on jo myyty. Liiga tulee noudattamaan Overwatch Leaguesta tuttua kaupunkipohjaista franchise-mallia. Viisi ensimmäistä ostajaa ovat nekin Overwatch Leaguesta tuttuja; mukaan lähtivät Atlanta Reignin, Dallas Fuelin, New York Excelsiorin, Paris Eternalin and Toronto Defiantin omistajat. Liigapaikkojen hintaa ei julkistettu, mutta huhujen mukaan ne ovat kulkeneet 25 miljoonan dollarin tienoilla.

Kaiken kaikkiaan yhtiön tulot olivat vuosineljänneksen aikana n. 1, 850 miljardia dollaria, josta syntyi voittoa n. 447 miljoonaa dollaria. Tähän kuuluivat kaikki Activisionin, Blizzardin ja Kingin julkaisemat pelit.

Lähde: Activision Blizzard Kuvalähde: Activision Blizzard