Peliyhtiö Activision Blizzard piti eilen tulosraporttinsa vuoden 2018 viimeisestä neljänneksestä, jonka aikana se ilmoitti sekä hyviä että huonoja uutisia. Yhtiön julkaisemiin peleihin kuuluvat muun muassa Overwatch, Hearthstone ja Call of Duty.

Hyvänä uutisena voidaan pitää, että yhtiön tulot olivat viime vuonna ennätyssuuret. Se ansaitsi viime vuonna tuloja 7,5 miljardia dollaria, mikä on 7% enemmän kuin edellisvuonna ja yhtiön kaikkien aikojen suurin. Suurin osa näistä tuloista, lähestulkoon 6 miljardia, tuli digitaalisten kanavien kautta.

Kuten rahavirroista voi ymmärtää, yhtiön peleille riittää pelaajia. Activisionilla on tällä hetkellä noin 53 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää, ja Blizzardilla taasen noin 35 miljoonaa. Menojen maksun jälkeiset tulot kasvoivat Activisionilla 14%:lla 723 miljoonaan dollariin ja Blizzardilla peräti 51%:lla 241 miljoonaan dollariin.  Kaiken kaikkiaan yhtiö teki voittoa noin 1,8 miljardia dollaria, kuusinkertaisen määrän edellisvuoteen verrattuna.

Tästäkin huolimatta Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick julkisti, että yhtiö tulisi karsimaan työvoimaansa merkittävästi. Kenkää saa noin 800 työntekijää, 8% yhtiön koko työvoimasta. Työntekijät saivat tiedon asiasta eilen, samana päivänä kun irtisanomiset alkoivat astua voimaan.

”Vaikka tuloksemme oli viime vuonna historiamme paras, emme päässeet täyteen potentiaaliimme”, Kotick avasi yhtiön raportissa.

Vuosi 2019 ei tule tuomaan yhtään uutta Blizzard-peliä, vaan yhtiö keskittyy vahvistamaan suurimpien peliensä tukea; Overwatchin, Warcraftin, Hearthstonen ja Diablon. Kyseisten pelien parissa työskentelevien työnkeijöiden määrää tullaan lisäämään yhdessä Call of Dutyn ja CandyCrushin kanssa yhteensä 20 %:lla.

Sen sijaan Activisionin puolelta luvattiin jo uusi Call of Duty vuodelle 2019, jonka lisäksi tulevaisuudessa tullaan julkaisemaan Overwatch Leaguen kaltainen, kaupunkipohjainen e-urheiluliiga.

Lähteet: Activision Blizzard, Gamesinformer, Polygon Kuvalähde: Blizzard