Syyskuun ensimmäisenä päivänä joukko Twitch-sivuston striimaajia ja katsojia aikovat boikotoida suosittua livestriimisivustoa viime aikoina lisääntyneiden hate raidien ja häirinnän vuoksi. Hate- eli viharaidilla tarkoitetaan sitä, kun striimaajan kanavalle lähetetään joukko katsojia tai botteja, joiden tarkoituksena on täyttää striimaajan chatti törkeyksillä ja vihaviesteillä.

Hate raidien kohteeksi joutuvat usein marginalisoitujen ryhmien edustajat.  Toukokuussa Twitchiin lisätyt uudet mm. sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, rotuun ja mielenterveyteen liittyvät tagit ovat mahdollisesti omalta osaltaan edistäneet raidien tapahtumista. Tagit helpottavat katsojia ja striimaajia löytämään toisensa entistä paremmin, mutta valitettavasti kolikolla on myös kääntöpuoli – tagit myös tekevät striimaajien löytymisestä helpompaa hate raidien järjestäjille.

#ADayOffTwitch -kampanja pyrkii herättelemään Twitchiä kehittämään työkaluja viharaidien estämiseksi. Mahdollisiksi tavoiksi on ehdotettu mm. käyttäjätunnuksen vahvistamista puhelinnumerolla, jolloin sama henkilö ei pystyisi luomaan useita profiileja yhtä helposti. Twitch voisi myös lisätä toiminnon, joka ilmoittaa striimaajalle tulevasta raidista, ja mahdollisuuden joko hyväksyä tai estää se. Twitch on ilmoittanut että joitain tällaisia työkaluja on jo kehityksessä, mutta he ovat halunneet pitää yksityiskohdat salaisina.

Lähde: Kotaku