Blizzard ilmoitti tammikuussa muutoksista pelin sisäiseen ranking portaikkoon. Uudistukset otettiin käyttöön ensimmäisenä Aasian palvelimella ja ongelmat alkoivat samantien. Aasian pelaajista osa huomasi jokaisen voiton olevan viisi kertaa tavallista arvokkaampi, minkä ansiosta tuhannet pelaajat selvittivät tiensä portakon korkeimmalle tasolle vain muutamassa tunnissa. Blizzard tarttui nopeasti toimeen, ja kaikkien palvelimien kilpaportaikko suljettiin korjausten ajaksi.

Kolmen päivän odotuksen jälkeen kilpaportaikko vihdoin avattiin uudelleen yleisölle, mutta korjaus ei silti sujunut ongelmitta. Voitot ja tappiot antoivat kyllä oikean määrän tähtiä, mutta tuhannet pelaajat löysivät itsensä vain yhden voiton päästä legendistä, mikä vain uudisti ongelman joka nähtiin aluksi Aasiassa.

Ongelmat eivät jääneet kuitenkaan siihen, sillä yhden voiton legend-pelaajat alkoivat yhtäkkiä saada vastaansa pelaajia kaikilta tasoluokilta. Lopputuloksena pelaajat eivät tällä hetkellä pysty nousta sijoituksissa edes voittamalla pelejä.

Hearthstonen virallinen ranking on jaettu kuukauden mittaisiin jaksoihin ja maaliskuu on viimeinen jakso, josta voi kerätä pisteitä ensimmäisen kauden pudotuspelejä varten. Blizzard ei ole virallisesti kommentoinut ongelmaa millään tavalla, mutta asiaa on puitu monipuolisesti ammattipelaajien keskuudessa. Yleinen mielipide on, että peliin ei kannata Legend-rankillä koskea ennenkuin Blizzard löytää ongelmiin ratkaisun.

Kuvalähde: Blizzard