Nuori brasilialainen Fortnite-pelaaja Zenon puhkesi kyyneliin striimissään, kun Epic Games bannasi hänen tilinsä, luultavammin hänen nuoren ikänsä takia. 

Zenon edustaa brasilialaista esports-organisaatiota DETONA Gamingiä, mutta nyt hänelle on asetettu 1500 päivän kielto Fortniteen. Hän on pelannut ”Arena Modea”, joka on pelissä oleva kilpailullinen tila, joka edellyttää 13-vuoden ikää. 

Zenonille annettiin ikänsä vuoksi kilpailukielto,  ja se on nostanut ison kohun etenkin brasilian kilpapeli-skenessä ja twitterissä hashtagi #FreeZenon on noussut trendaavaksi.

Video, jossa Zenon huomaa saaneensa bannit ja puhkesi kyyneliin isänsä katsellessa lähti leviämään nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Jopa Tyler ”Ninja” Blevins astui puolustamaan pelaajaa sanoen, että vaikka säännöt ovat sääntöjä, rangaistus on liian ankara ja että Zenonia ei pitäisi kieltää pelaamasta normaaleja pelimuotoja Fortnitessä.

Myös Brasilian isoimmat esports-nimet ovat puhuneet nuorukaisen puolesta, mukaan luettuna CS:GO-tähdet Fernando ”fer” Alvarenga ja Vito ”kNgV” Guiseppe.

kgV kirjoitti ”kenelläkään ei pitäisi olla oikeutta kieltää ketään pelaamasta iän takia. Tämä on eurheilun vallankumous, näitä lapsia, joilla on näitä unelmia on yhä enemmän”.

League of Legends-ammattilainen Leonardo ”Robo” Souza taas kommentoi asiaa: ”on täysin väärin estää lupauksia kehittymästä e-urheilussa. Poika on 100% isänsä seurassa ja tämä tukee poikaa. Et voi tehdä noin lapselle! Hän haluaa vain pitää hauskaa!”

Epic Games ei ole kommentoinut asiaa julkisesti.

Fortnite on yksi tuottoisimmista e-urheilulajeista ja historian suurin yksilöllinen palkinto onkin Kyle ”Bugha” Giersdorfin voittama 3 miljoonaa dollaria.

Jo pelkästään puoliammattilaisuuden tasolla pelaajat voivat ansaita rahaa pelaamalla pelin sisäisiä online-turnauksia, kuten Cash Cupia. Kilpailevilta pelaajilta Epic Games kuitenkin vaatii vähintään 13-vuoden ikää, jota he selvästi noudattavat tarkasti, kun katsotaan Zenonin saamaa pitkää kieltoa.

Isänsä kanssa pelaavalla Zenonilla on suosittu YouTube-kanava, jolla on yli 150 000 tilaajaa.

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: Dexerto