Lontoossa pelattavassa ICE Challenge 2020 -turnauksessa ohjelmassa oli puolivälierät. Ilman ongelmia ensimmäinen puolivälierä ei päässyt alkamaan, sillä se myöhästyi lähes tunnilla aikataulusta teknisten ongelmien takia. Ensimmäisessä puolivälierässä nähtiinkin suomalaisväriä, sillä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG sai vastaansa tanskalaisen Mad Lionsin.

Ensimmäisenä karttana nähtiin OG:n valitsema Nuke ja näyttikin varsin pitkään, että OG kävelee tanskalaisten yli kirjaimellisesti. OG siirtyi heti kartan ensi hetkillä nopeasti 5-1 johtoon. Kartan ensimmäisellä puoliskolla OG:n pelaavasta viisikosta nousi esille loistavilla peliesityksillään Mateusz ”mantuu” Wilczewski. Lopulta OG onnistui lähtemään kartan toiselle puoliskolle 9-6 johtoasemassa.

Toiselle puoliskolle mentäessä OG:n pelivire alkoi pikku hiljaa kadota, sillä tanskalaiset onnistuivat kierros kierrokselta kaventamaan OG:n johtoasemaa ja tulemaan lopulta aina tasoihin asti. Tanskalaiset onnistuivat lukemaan OG:n peliä kuin avointa kirjaa ja saamaan heidän taloudellisen tilanteen erittäin huonoksi.

Yhden kartan aikana nähtiin kaksi erilaista OG:n peliesitystä. Tanskalaiset voittivat lähes jokaisen oman kierroksen puhtaasti tulivoimalla. OG onnistui vain harvoin tradeemaan ja he joutuivat kierroksen ensi sekunneilla jo miesalivoimalle. Loppua kohden tuntuikin, että OG:n ideat olivat loppuneet ja selkäranka katkennut, kun Mad Lions karkasi 15-12 johtoon.

Miksi Mad Lions voitti lopulta ensimmäisen kartan, joka oli OG:n valitsema. Suurin syy karttavoitolle oli se, että tanskalaisten pelissä toimi kaikki, mitä he ikinä yrittivätkään. He onnistuivat myös sulkemaan OG:n pelitilan, etteivät he päässeet toisella karttapuoliskolla pelaamaan omaa peliään. Lopulta Mad Lions hoiti ensimmäisen kartan nimiinsä 16-12. On huomioitavaa, että toisella karttapuoliskolla OG onnistui kairaamaan ainoastaan kolme kierrosta.

Toisena karttana oli tanskalaisten valitsema Train. Juurikin Trainissa OG:lla oli välillä varsin isojakin vaikeuksia ENCEä vastaan. OG tulikin Trainiin varsin mallikkaasti, se voitti ensin pistoolikierroksen ja karkasi varsin nopeasti 3-1 johtoon. Kartan kulku oli varsin tasainen, molemmat joukkueet ottivat lähes perä perään kierroksia. Hitaasti lämpeävä tanskalaisryhmä voitti ensimmäiseltä puoliskolta viimeiset neljä kierrosta ja näin ollen voitti ensimmäisen puoliskon 9-6.

OG tuli toiselle puoliskolla paljon paremmalla peli-ilmeellä ja karkasi omalla CT-puoliskollaan 12-10 johtoon ja tällöin vielä OG:n peli näytti varsin lupaavalta. Valitettavasti loppua kohden mentäessä OG:n peli alkoi pikku hiljaa sulamaan tanskalaisten vahvojen peliesityksien takia. Pienistä jutuista kuitenkin huomaa, että tämä oli OG:lle vasta toinen turnaus, sillä erittäin tyhmien virheiden kautta Mad Lions karkasi 16-12 karttavoittoon ja näin ollen jatkaa välieriin, jossa se kohtaa mousesportsin.

Kuvalähde: OG