CS-legenda Aleksi ”allu” Jalli keskusteli vedonlyöntiasiantuntija Olli Kosken kanssa tehdyssä haastattelussa muun muassa esports-ammattilaisen arjesta, rutiineista ja haasteista. 

Kaksikko pohtii videolla, kuinka e-urheilijan arki on samaan tapaan vaativaa, kuin fyysisissäkin urheilulajeissa. Erityisesti henkinen hyvinvointi on koetuksella.

– Henkinen rasite on [e-urheilussa] tosi iso. Toki myös perinteisessä urheilussa on, mutta esportsissa se on pelkästään henkistä rasitetta, ja sit sun pitää sitä tasapainottaa, Jalli pohtii. 

E-urheilijoiden treenimäärät ovat suuria, ja treenipäivät voivat olla kuudesta kahdeksaan tuntia pitkiä. Lisäksi voi olla vielä tarpeen treenata omaa suoritusta näiden aikojen ulkopuolella. Korona-aika toi myös matsit kotiin, mikä tarkoitti sitä, että pelaajilla oli jatkuvasti pelattavana kuormittavia pelejä.

–  Sulla on koko ajan se pakko suorittaa, joka päivä. 

Normaaleina aikoina rasitetta toi jatkuva matkustus. Sen sijaan, että pelaajat matkustaisivat kohteeseen pelkästään matsin ajaksi, vietetään reissussa usein yhdestä kolmeen viikkoa, palataan kotiin hetkeksi ja sitten mennään taas.

–  Se on toki pidemmän päälle aika raskasta ja vaatii aika paljon sellasta, no, ylipäätään jeesii et ymmärtää miten sä pystyt ite latautuun, Jalli selittää. Nuoren lajin ammattilaisille ei pitkään ollut tarjolla tarvittavia tukiverkostoja, jotka olisivat antaneet tukea henkiseen hyvinvointiin ja palautumiseen.

Lisäksi videolla keskusteltiin CS:GO-pelin taktiikoista, lajin tilasta Suomessa sekä Jallin uran ikimuistoisimmista hetkistä. Voit katsoa koko haastattelun täältä.