Blast Premier Spring -turnaus sai suomalaisittain tänään jatkoa, kun Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustama OG kohtasi amerikkalaisjoukkue Evil Geniusesin. OG ja EG kohtasivat jo aiemmin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa, joka päättyi OG:n erittäin tiukkaan 2-1 voittoon.

Ottelu alkoi OG:n valitsemassa Train-kartassa ja alku osoitti, että Evil Geniusesilla oli selvästi jäänyt edellisestä kohtaamisesta kalavelkoja maksettavakseen. Amerikkalaisjoukkue voitti kaikki kierrokset CT-puolella ja puolia vaihdettiin tylyissä 15-0 lukemissa. Kaikkien aikojen comebackia ei nähty, OG puolusti itselleen 4 kierrosvoittoa, kunnes EG sulki ensimmäisen kartan ja varasti OG:lta karttapisteen.

Toisessa kartassa (Mirage) mentiin täysin OG:n johdolla. Aleksib:n johtama joukkue puolusti loistavasti ja latoi puoltenvaihdon kohdalle 3-12 lukemat. Hyökkäyspelikin parani ensimmäisestä kartasta, eikä EG saanut ensimmäistäkään kierrosvoittoa CT-puolella ja OG jyräsi 3-16 karttavoittoon. Molemmat joukkueet hävisivät omat karttavalintansa ja ratkaisua lähdettiin jo toistamiseen joukkueiden välillä hakemaan pelin kolmannesta ja ratkaisevasta kartasta.

Infernossa jännittävien ja tasaisten vaiheiden jälkeen OG onnistui sulkemaan pelin ja voitti kartan 14-16 ja koko ottelun 1-2 (16:4 Train, 3:16 Mirage, 14:16 Inferno).

Kuolemanottelun voitolla OG etenee C-lohkon finaaliin, joka pelataan tänään klo 21:30 ja luvassa on makea revanssi ranskalaisesta G2:sta, joka oli eilen selvästi OG:ta vahvempi luvuin 2-0. Voitto EG:stä tarkoittaa myös sitä, että OG on varmistanut vähintään C-lohkon toisen sijan ja pääsee suoraan kesäkuussa järjestettävään Moskovan BLAST Premier Spring finaalitapahtumaan, jossa palkintopotti kasvaa 750 000 dollariin.

G2–OG -ottelun voittaja kuittaa 50 000 dollaria ja häviäjä tyytyy 35 000 dollariin.

 

Kuvalähde: OG