Rushmode on tänä syksynä käynnistänyt uudenlaisen koululiiga -konseptin nimeltään Educational Masters. Se on elektronisen urheilun sarjakokonaisuus, jossa eri kouluasteet kilpailevat omissa sarjoissaan. Toiminta alkoi tänä syksynä CS:GO-pelissä Minor-sarjatasolla, joka on suunnattu toisen asteen opiskelijoille. Educational Mastersista löytyy Minor-sarjan lisäksi korkeakouluille suunnattu Major-sarja sekä yläkouluille suunnattu Junior-sarja. Jatkossa jokaisen sarjatason alle tullaan rakentamaan monille e-urheilulajeille oma, kaksi kertaa vuodessa pelattava kausi.

Konseptin ytmenä on kehittää suomalaisen e-urheilun kilpailutoimintaa, luoda pelaajapolkuja sekä osallistaa ja tukea e-urheilua harrastavia nuoria. Nyt Jyväskylän Ammattikorkeakoulu lähtee mukaan yhteistyöhön.

– Oppilaitoksille suunnattu liigatoiminta on erinomainen avaus Suomen e-urheilualalle. Liiga toimii parhaimmillaan opiskelijoille mielekkäänä monialaisena oppimisympäristönä, jossa yhdistyvät esimerkiksi palvelumuotoilun, kilpapeli- ja hyvinvointivalmennuksen, tapahtumatuotannon, markkinoinnin sekä liiketoiminnan ja johtamisen osaaminen, kommentoi JAMKin projektiasiantuntija Tuomas Rauhansalo tiedotteessa.

JAMK on aloittanut jo vuonna 2019 e-urheilun kehitystoimet, joiden tavoitteena on muodostaa Keski-Suomeen e-urheilutoiminnan keskus. Nyt alkavan yhteistyön myötä JAMK tukee Educational Masters -konseptin käynnistymistä ja jatkuvuutta esimerkiksi yritysyhteistyöllä Rushmoden kanssa. Myös Jyväskylän Yliopisto ja Gradia ovat mukana yhteistyössä EduFutura -kehittämisprojektin myötä.

Lähde: JAMK
Kuva: Pixabay/ExplorerBob