Apex Pro League pyörsi päätöksensä säännöstä, jossa valmentajat sallittiin mukaan joukkueiden keskeisiin Discord-puheluihin ALGS-pelien aikana. Virallisten sääntöjen mukaan oli sallittua, että valmentajat antoivat neuvoja koutsaamalleen joukkueelle kesken pelin.

Keskustelun aloitti Complexity-joukkueen pelaaja Bowen ”Monsoon” Fuller, joka ilmaisi turhautumisensa nähtyään videomateriaalia Cloud9-joukkueen välisestä kommunikoinnista, jossa joukkueen valmentaja Jamison ”PVPX” Moore auttoi joukkuettaan pelin aikana.

”Mistä lähtien valmentajat ovat saaneet puhua KESKEN PELIN ja vaikuttaa joukkueensa päätöksiin, rotaatioihin ja informaatioon..? Kenen mielestä tämä oli hyvä idea?” Fuller kirjoitti nyt jo poistetussa twiitissä.

Moore kertoi Dot Esportsille, että aiemmin tämä ei ollut sallittua – valmentajien oli lupa seurata pelejä ja kommunikoida joukkueen kanssa pelien välissä kuten perinteisissä LAN-turnauksissakin. Valmentajat olivat kuitenkin saaneet hiljattain uudet ohjeistukset, jotka sallivat kommunikoinnin myös pelien aikana. ”Kysyimme vielä virallisella ALGS Discord-serverillä: ’Saavatko valmentajat puhua joukkueelle pelin aikana?’,  ja he vastasivat, ’Kyllä, saatte olla samassa keskustelussa, puhua heille ja tehdä mitä vain haluatte”, Moore kertoi.

Valmentajien osallistuminen peleihin loi kuitenkin turhautumista niin pelaajissa, katsojissa kuin valmentajissakin – monille oli epäselvää, mitä kaikkea valmentaja saa joukkueelleen kertoa. Onko sallittua seurata muiden joukkueiden pelejä ja jakaa niistä saatua informaatiota omalle joukkueelleen? Monilla ALGS-joukkueilla ei ole omaa valmentajaa, joten tämä antoi osalle joukkueista suuren etulyöntiaseman.

Valitusten myötä Apex Pro League kuitenkin kielsi joukkueiden ja valmentajien välisen kommunikoinnin pelien aikana. Valmentajat saavat olla läsnä pelien ulkopuolella, mutta heidät hiljennetään automaattisesti pelien alkaessa. Myös ALGS-striimien minimiviivettä pidennettiin 5 minuutista 10 minuuttiin.

Lähde: Dot Esports