PUBGin virallisen Euroopan liigan (Pubg Europe League, PEL) toinen kausi on saatu päätökseensä viikonloppuna päättyneen viimeisen viikon myötä. Mukana taistossa oli myös monia suomalaispelaajia, joille satoi menestystä laidasta laitaan.

 

Suomalaiset mitalisijoilla

Ylivoimaisesti eniten kunniaa itselleen kahmi Anssi ”mxey” Pekkosen kotijoukkue FaZe Clan, joka sijoittui kauden ensimmäiseksi. Joukkue onnistui yltämään pistetilaston kärkipuolelle useimpina viikkoina, mikä vei sen kultasijalle yhteispisteillä 705. Voitostaan FaZe Clan ansaitsi 100 000 dollaria.

Toinen mitalisijoille yltänyt suomalaisvahvisteinen joukkue oli Team Liquid, Samu ”Sambty” Kauppisen ja Jere ”Jembty” Kauppisen kotijoukkue. Joukkue sijoittui kolmannekseksi ja eroa toisena olevaan Na’Viin oli vain neljä pistettä, FaZe Claniin taasen 19. Pronssisija nettosi Team Liquidille 55 000 dollaria.

FaZe Clanin ja Team Liquidin menestys takasi Anssi ”mxey” Pekkoselle ja Samu ”Sambty” Kauppiselle myös paikan Suomen edustuspelaajina tämän vuoden PUBG Nations Cupissa. Lisäksi turnauksen viisi parasta joukkuetta (FaZe Clan, Na’Vi, Team Liquid, G2 Esports ja Pittsburgh Knights) ansaitsivat paikan tämän kuun kansainvälisessä GLL Grand Slam -turnauksessa.

 

Ei loistava suoritus, muttei hirveäkään

Sen sijaan liigan täyssuomalaisilla joukkueilla ei mennyt aivan yhtä hyvin. Suomalaiset ENCE Esports ja Winstrike Team välttivät vain täpärästi karsintoihin putoamisen sijoituksillaan 11.  ja 12. Kaikki näitä huonommin sijoittuneet joukkueet joutuvat putoamisuhan alle ja tulevat taistelemaan ensi kauden paikastaan sekä toisiaan että Contenders -liigan parhaimmistoa vastaan.

Tältä osin suomalaisilla saataakin olla aihetta riemuun. Contendersista nousi nimittäin liigapaikkaa havittelemaan peräti kolme sinivalkoisen sävyistä joukkuetta: Valtteri ”Vazku” Jussilan kotijoukkue Zoekt een Naam, Juho ”Jupezik” Lipposen kotijoukkue No Tag Team sekä täysisuomalainen Quickmath, johon kuuluvat Juho ”tuhojuho” Tölli, Roope ”Peltsij” Peltomäki, Antti ”Ensolenso” Siurua ja Miska ”Mise” Malkamäki.

Yhteensä kahdentoista Contenders-liigan parhaimman joukkueen lisäksi taistoon ottaa osaa PELin neljä huonoimmin menestynyttä joukkuetta; Team Reciprocity, Team Vitality, M19 ja UNITY. Karsinnat käydään heinäkuun aikana ja niiden neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta valitaan PELin seuraavalle kaudelle.

Lähde: Liquidpedia Kuvalähde: PEL (Twitch)