Apex Legendsin julkaisija Respawn Studios on erottanut Apexin pääsuunnittelijana toimineen Daniel Kleinin. Syynä potkuihin on vastikään jaetut kuvakaappaukset Kleinin vanhoista blogikirjoituksista, jotka halvensivat esimerkiksi naisia ja afrikkalaisia.

Näiden kuvien tultua julki Klein otti Twitterissä vastuun kirjoituksistaan, ja pahoitteli kirjoituksia, jotka oli kirjoittanut vuonna 2007. Hän kertoi ottavansa täyden vastuun sanomistaan asioista, mutta sanoi myös olevansa surullinen ja vihainen nuoremmalle itselleen, ja toivoi myös, että on selvää, että hän ei enää ajattele niin. Klein myös pahoitteli asiaa, ja painotti, että paremmaksi ihmiseksi tuleminen vaatii työtä koko elämän ajan, ja että hän on sitoutunut siihen työhön.

Pahoittelut eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi, ja myöhemmin Klein kertoi, ettei hän enää työskentele Respawnilla. Klein kertoi asiasta Twitterissä, ja ketjussa hän pahoitteli vanhoja kommenttejaan uudestaan sanoen, että hän sanoi rasistisia ja seksistisiä asioita, mutta ei siksi että olisi uskonut niihin asioihin, vaan siksi, että tiesi ihmisten reagoivan niihin puheisiin. Hän kuitenknin myöntää, että se ei ole mikään tekosyy sanoa niitä asioita, sillä vaikutus on sama, uskoipa hän mitä tahansa. Klein myös kertoo olevansa samaa mieltä siitä, että se ihminen, joka vuonna 2007 sanoi noita asioita, tulisi erottaa, mutta kommentissaan Kotakulle hän totesi ”Olisin toivonut, että he olisivat ottaneet riskin ja pitäneet minut, mutta en voi pyytää ketään ottamaan sitä riskiä”.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Klein joutuu ongelmiin työpaikallaan sanomistensa vuoksi. Ennen Apex Legensiä Klein työskenteli Riot Gamesilla League of Legendsin parissa, mutta sai potkut vuonna 2018 rikottuaan yhtiön sosiaalisen median käytäntöjä.