Eteläkorealaisen Overwatch Apex -turnauksen neljäs kausi on edennyt playoffeihin asti. Vielä kilpailussa mukana olevista kahdeksasta joukkueesta karsiittiin toisessa lohkovaiheessa jatkoon neljä, jotka jatkavat myöhemmin tässä kuussa pelattaviin playoffeihin. Lohkot pelattiin tuplaeliminaatio-formaatilla (GSL-format) ja ottelut paras viidestä -periaatteella.

 

A-Lohko

A-lohkossa pelasivat turnauksen aiemmilta kausilta tutut Conbox Spirit ja Cloud9 Kongdoo (entinen Kongdoo Panthera), sekä uudet tulokkaat Nc Foxes ja LW Red.

Kuten odottaa saattoi, jo ensimmäisessä lohkovaiheessa lohkonsa kärkeen kirinyt Cloud9 Panthera nappasi myös toisen lohkovaiheen ykkössijan puhtaalla 2-0 voittotuloksella. Toisena playoffeihin selviytyi Nc Foxes, joka Cloud9 Pantheran tiputtamana peittosi häviäjien lohkon finaalitotelussa jo aiemmin rökittämänsä LW Redin 3-1.

 

B-Lohko

B-lohkossa pelasivat aiemmilta kausilta tutut Lunatic-Hai (kaksinkertainen Apex-voittaja), RunAway ja X6-Gaming, sekä turnauksen uusi tulokas GC Busan. Kenties Apexin historian suurimmaksi yllätykseksi muodostuikin se, että nuori haastaja GC Busan pudotti kaksinkertaisen mestarin Lunatic-Hain ulos turnauksesta.

Lunatic-Hai kohtasi GC Busanin jo lohkon avausotteluissa, jossa ottelu alkoi selvällä 2-0 voitolla Oasiksessa. King's Row ja Volskaya venyivät kuitenkin pitkiksi, mutta tiukkojen 5-6 ja 4-6 voittojen jälkeen GC Busan pudotti Lunatic-Hain häviäjien lohkoon.

Voittajien finaalissa GC Busan hävisi kuitenkin 3-2 tuloksella RunAwaylle ja joukkue putosi häviäjien lohkon finaaliin, jossa se kohtasi uudelleen Lunatic-Hain. Joukkueiden revanssi oli huomaavasti aiempaa kohtaamista lyhempi. Lijiang Towerin ja Hanamuran 2-1 voitot sekä Eichenwalden 4-3 tulos takasivat GC Busanille paikan playoffeissa.

 

Ja niin, kuningas on kaatunut.

Lunatic-Hai ottelussaan Meta Athenaa vastaan. Lähde: OGN Global

Vaikka Lunatic-Hai onkin jo varmistanut paikan Apexin viidennellä kaudella, on joukkueen tulevaisuus sen verran epävarma, että neljännen kauden voitto olisi varmasti ollut todella haluttu saavutus.

Joukkueen mahdollisuudet Apex-voittoon eivät enää tämän kauden jälkeen ole entisellään, sillä kuusi sen pelaajaa ja molemmat valmentajat siirtyvät Seoulin Overwatch-liigajoukkueeseen. Tämä jättää jäljelle vain joukkueen luurangon, jos edes sitäkään.

Vielä ei ole tiedossa, kykeneekö Lunatic-Hai jatkamaan nykyisen nimensä ja uusien pelaajien voimin, vai onko miehistön menetys liian raskas takaisku. Joukkue on onnistunut hankkimaan nimelleen roimasti arvoa, joten kykenevän rosterin avulla sillä voi vielä olla mahdollisuus puolustaa paikkaansa yhtenä maailman menestyneimmistä Overwatch-joukkueista.

 

Playoff-aikataulu

Apexin playoffit jatkuvat ensi viikon tiistaina, jolloin toisena kohtaavat Cloud9 KongDoo ja GC Busan. Playoffien kokonaisaikataulu on:

 

SEMIFINAALIT
Joukkueet Otteluaika
Cloud9 KongDoo VS GC Busan 10.10 klo 13:00
RunAway VS Nc Foxes 13.10 klo 13:00
PRONSSIOTTELU
Joukkueet Otteluaika
TBD VS TBD 17.10 klo 13:00
FINAALI
Joukkueet     Otteluaika
TBD VS TBD 21.10 klo 12:00

 

Ajantasaiset ottelutiedot löydät parhaiten turnauksen Liquidpedia-sivulta. Ottelut ovat katsottavissa suorana OGN Globalin Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquidpedia Kuvalähteet: MLG, OGN Global