Muropaketti.com uutisoi aiemmin, että puhelin- ja tietokonevalmistaja Apple on vastaavasti nostanut oikeuskanteen hittipeli Fortniten kehittäjää Epic Gamesia vastaan.

Tietotekniikkajätti syyttää Epic Gamesia muun muassa erinäisistä sopimusrikkomuksista, sillä uutisen mukaan Epic Games olisi yrittänyt kiertää App Storen maksusysteemejä sopimusehtojen vastaisesti. Tämän seurauksena Apple hakee kanteessaan rahallista korvausta sekä pysyvää kieltoa kaikille ulkoisille maksujärjestelmille App Storen kautta tuleviin sovelluksiin.

Erinäisten arvioiden mukaan Epic Gamesin ja Applen välinen riita voi aiheuttaa pelinkehittäjälle jopa 26 miljoonan dollarin tulonmenetykset per jokaikinen päivä. Tämän seurauksena uudet käyttäjät eivät pysty tällä hetkellä latamaan Fortnitea App Storesta, eikä myöskään sen päivittäminen ole mahdollista.

Alunperin riita kahden jättiyrityksen välillä on lähtöisin siitä, kun Apple sulki Epic Gamesin kehittäjätilin. Kehittäjätilin sulkemisen seurauksena pelikehittäjä ei pysty päivittämään tai saati julkaisemaan pelejä App Storeen.

Lähde: Muropaketti.com