Eilen aprillipäivänä nähtiin mitä erilaisimpia piloja. Esimerkiksi Ence julkaisi tuovansa myyntiin Stay at home -aloituspakkauksen, johon kuuluu käsisaippua, pussilakanasetti sekä kokovartalotyyny markkinointipäällikkö Joona ”natu” Leppäsen kuva. Aprillipäivää osataan kuitenkin hyödyntää muutenkin, kuin vain pilailemalla.

Eurooppalainen videopeliyhtiö Gaijin ottaa aprillipäivästä kaiken hyödyn irti War Thunder -pelissä. Yhtiö on jo aiemmin käyttänyt aprillipäivää siihen, että testaa erilaisia mekaniikkoja ja pelitiloja naamioituina kepposiksi. Esimerkiksi vuonna 2018 testattiin sukellusveneitä, joita pelissä ei vielä kuitenkaan ole nähty.

Tänä vuonna pelaajat ovat päässeet kokeilemaan, kuinka taistelu onnistuu avaruudessa. Avaruuselementti tuskin tulee olemaan osana peliä, mutta esimerkiksi Notebookcheckin toimittaja Codrut Nistor epäilee, että tällä testataan työntömekaniikkaa, jota voidaan lisätä suihkukoneisiin jossain vaiheessa.


War Thunderissa tämä pelimuoto on avoinna 6. huhtikuuta saakka, joten vielä ehtii testaamaan. Pelin saa ilmaiseksi Steamista, ja se on saanut erittäin myönteiset arviot.

Lähde: NotebookCheck, War Thunder. Kuvalähde: War Thunder