Arteezyn paluu EG:n rivehin on sekä yllättävää että odotettua, sillä nuori tähti on liikkunut edestakaisin EG:n ja Team Secretin välillä niin kauan kuin moderni Evil Geniuses kokoonpano on ollut olemassa, viime aikoina yhä huonompien tulosten saattamana. Vaikkakin häntä pidettiin yleisesti muitten huippupelaajien mielestä maailman parhaana viime vuoden Internationalin aikaan, niin Secret koki turnauksen suurimman pettymyksen heidän tippuessa kahdeksannella sijalla. Arteezyn paluun EG:n riveihin TI5:den jälkeen toi mukanaan pikkuhiljaa heikentyvät otteet, jotka lopulta johtivat EG:n ja Secretin taas tekemään muutoksia Shanghai Majoreitten jälkeen, jossa Saahil 'UNiVeRsE' Arora liittyi Arteezyn mukana Secretin riveihin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet alisuoriutuivat Manila Majorissa, johtaen uusiin muutoksiin joissa Universe palasi EG:n riveihin. Arteezy lopetti vuoden Secretin riveissä Internationalin jaetulla viimeisellä sijalla.

Osasyy miksi Arteezy on palaamassa EG:n riveihin on varmaankin kiinni ppd:n siirtymisestä sivuun, sillä näillä kahdella on ollut vastakkaisia mielipiteitä siitä miten peliä kuuluisia pelata heidän ollessa taannoin samassa kokoonpanossa. Ilman ppd:tä EG tosin menettää heidän isoimman etulyöntiasemansa, sillä hänen johtajuus ja kyky ymmätää peliä on monesti nostettu esiin isona tekijänä miksi EG kolmena peräkkäisenä vuotena ylsi Internationalin kolmeen parhaan joukkoon, mukaan lukien heidän voittonsa viime vuonna. Kun lisäksi Fear oli ppd:n jälkeen joukkueen vahvin johtohahmo ja suuri osa joukkueen mainetta kylmänviileenä koneena niin heidän jälkeensä jättämä aukko tulee olemaan lähes mahdoton täyttää, ainakin lyhyellä aikavälillä. Kapteeninpaikalle nouseva Cr1t on suuri lupaus pelaajana, mutta hän ei ollut johtohahmo OG:n sisällä.

Lisää ongelmia saattaa koitua roolituksesta, sillä Cr1t ja zai ovat molemmat support pelaajia jotka vaativat paljon tilaa. Samaten Sumail 'Suma1L' Hassan ja Arteezy ovat jo ennen todistaneet että heidän sopeuttaminen samaan joukkueeseen ei välttämättä ole täysin kivutonta, molempien halutessa olla pelaaja johon joukkueen strategiat nojautuvat. Tällä kokoonpanolla on paljon potentiaalia ja joitain nimekkäimpiä pelaajia maailmassa tällä hetkellä, mutta tämä ei misään nimessä takaa että joukkue tulee yltämään sille tasolle mitä EG:ltä ja näiltä pelaajilta tullaan odottamaan.

Evil Geniuses kokoonpano:

  1. Artour 'Arteezy' Babaev
  2. Sumail 'Suma1L' Hassan
  3. Saahil 'UNiVeRsE' Arora
  4. Ludwig 'zai' Wåhlberg
  5. Andreas 'Cr1t-' Nielsen (kapteeni)

Lähde: Evil Geniuses
Kuvalähde: Evil Geniuses