Arvostetun e-urheilu -uutissivusto Dexerton toimittaja Stephen ”Stuchiu” Chiu on listannut CS:GOn top 10 parasta pelaajaa syys-marraskuun ajalta. Vaikka CS:GOssa on saatavilla paljon vertailukelpoista statistiikkaa, ei ne aina kerro koko totuutta pelaajista. Joukkueilla on erilaiset taktiikat ja strategiat, joissa pelaajilla on erilaiset roolit. Listalla Chiu onkin käyttänyt johdonmukaista arvostelumallia, joka mittaa pelaajien tasaisuutta, vaikutusta peliin, roolia, ja kilpailun tasoa kolmen kuukauden ajalta.

Saavutuksissa on otettu huomioon vain LAN-tapahtumat ja niiden tasoerot ja tärkeys. Esimerkiksi Berliinin Majorit ovat paljon tärkeämpi tapahtuma, kuin vaikkapa BLAST Pro Kööpenhamina.

Tässä Chiun laatima lista tämän hetken Top 10 parhaista CS:GO pelaajista perusteluineen.

 

10. Ludvig ”Brollan” Brolin

 

Lan-tapahtumat:

1. sija – DreamHack Malmö

2. sija – Starseries i-League Season 8

Fnatic on ollut mukana vain kahdessa Lan-tapahtumassa viimeisenä kolmena kuukautena ja molemmissa ”Brollan” pelasi loistavasti. Malmössä Brollan hääräili kolmantena tähtenä Freddy “KRIMZ” Johanssonin ja Jesper “JW” Wecksellin kanssa. Kuitenkin hänen uskomaton esiintymisensä Starseries i-Leaguen Season 8 -tunauksessa nosti ruotsalaisen top 10 joukkoon. Hän oli turnauksessa ehkäpä fnaticin paras pelaaja.

Hän oli CT-puolella tasaisen hyvä ja hänen pelityylinsä sopii loistavasti IGL Maikil “Golden” Selimin nopeatempoiseen pelikirjaan. Brollan  pelaa myös hyvin yhteen muiden fnatic-pelureiden kanssa. T-puolella Brollan pystyy voittamaan 1v1 tilanteita tai ottamaan kartan haltuunsa Selimin kanssa treidaamalla. Brollanista odotetaan seuraavaa ruotsalaista supertähteä ja hän tulee todennäköisesti kehittymään vielä entisestään.

 

9. Justin ”JKS” Savage

 

Lan-tapahtumat:

top 4 – Starladder Berlin Major

top 4 – starseries i-League Season 8

2. sija  IEM Peking

Vuoden alussa ”JKS” oli jo top 10 -pelaaja ja hän kolkutteli jo top 5 -paikkaakin. Kuitenkin hänen statuksensa alkoi hälventyä Renegadesin viisumiongelmien ja joukkueen sisäisten vaikeuksien ohessa. Näiden selvittyä austraalialaisryhmä on noussut vähitellen takaisin siihen, mistä he vuoden alussa lähtivät. Taktisesti vahvan joukkueen otteet ovat nostaneet Savagen takasin top 10 keskusteluun.

Hän on ollut jokaisessa pelaamassaan roolissa tasaisen vahva ja hänellä on monipuoliset taidot. Monipuolisuus auttaa täyttämään tietyt puutteet joukkueessa. Hän pystyy muun muassa olemaan AWP-pelaajana ja hän on hyvä clutch-tilanteissa. Hän on 100 Thievesin kokoonpanon ykköstähti ja oikeutetusti listan sijalla 9.

 

8. Lukas ”gla1ve” Rossander

 

Lan-tapahtumat:

StarLadder Berlin Major

2. sija – ESL New York

Top 4 – DreamHack Malmo

4. sija – BLAST Kööpenhamina

1. sija – IEM Peking

Listan kahdeksantena löytyy Astraliksen pelin sisäinen johtaja ”gla1ve”. Hän ei ole mikään kaikkein näkyvin tähtipelaaja, vaan ennen kaikkea tärkeä palanen Astraliksen huippukoneistoa. Siksi gla1ven rankkaaminen on vaikeaa. Maailman parhaassa joukkueessa pelaamisesta voi tulla joskus vääränlainen kuva pelaajasta.

Hän on kuitenkin pelannut omassa roolissaan loistavasti Berliinin Majoreista lähtien. Esimerkiksi ESL New Yorkissa ja IEM Pekingissä Rossander oli erittäin hyvä. Hän olikin varmasti joukkueen tärkein pelaaja New Yorkissa ja suureksi osaksi hänen takiaan Astralis pytyi kukistamaan Team Liquidin Vertigossa. IEM Pekingissä hän oli oikeutettu turnauksen MVP. Vaikka hän onkin ollut epätasaisempi kuin JKS, hän on ollut turnauksissa, joissa hän on pelannut hyvin, verrattaen parempi. Tämän takia paikka JKS:n yläpuolelta, sijalta 8., on ansaittu.

 

7. Freddy ”KRIMZ” Johansson

 

Lan-tapahtumat

1. sija DreamHack Malmö

2. sija Starseries i-League Season 8.

Fnatic on noussut takaisin aivan CS-skenen huipulle. Heidän valovoimaisin ja tasisin pelaajansa on ollut ”KRIMZ”. Goldenin palattua fnatic-kokoonpanoon on KRIMZ napannut takaisin hänen supertähden statuksensa, ollen joukkueelleen todellinen kultakimpale.

KRIMZ on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, joka edesauttaa häntä olemaan hyvä tilanteessa kuin tilanteessa. Hänen peliälynsä ja tasaisuutensa tekevät hänestä korvaamattoman fnaticille ja onkin ollut avainasemassa joukkueen kolmen kuukauden aikaiselle menestykselle. Hän on joukkueensa ykköstähti ja hän myös pelasi loistavasti molemmissa Lan-tapahtumissa, joten hänet voi hyvällä omalla tunnolla laittaa listalla gla1ven yläpuolelle.

 

6. Jonathan “EliGE” Jablonowski

 

Lan-tapahtumat

Top 8 – Starladder Berlin

Top 4 – ESL New York

5. sija – BLAST Pro Kööpenhamina

”EliGE” on edelleen yksi Pohjois-Amerikan parhaista pelaajista. Kuitenkin kolmen kuukauden aikana Team Liquid on ollut mukana vain kahdessa LAN-tapahtumassa. Vaikka Liquid ei dominoikaan CS-kenttiä vuoden alun tapaan, on EliGE ollut edelleen tasaisen loistava.

Hän on loistava tähtääjä ja hänen peliälynsä on maailmanluokkaa. Hän on yksi maailman parhaista avaustappajista molemmilla puolilla servereitä. EliGE on edelleen Liquidin ykköstähti ja joukkue on pelannut kovalla tasolla, mutta otteluiden vähäisyys kolmen kuukauden aikana oikeuttaa tällä kertaa vain listan kuudenteen sijaan.

 

5. Oleksandr “s1mple” Kostyliev

 

Lan-tapahtumat

Top 8 – StarLadder Berliini

Top 4 – DreamHack Malmö

13.-16. – StarSeries i-League Season 8

3. sija – BLAST Pro Kööpenhamina

”S1mple” on hyvä esimerkki niistä pelaajista, joiden sijoitus voisi olla korkeampikin, mutta arvostelumallin takia häntä ei voi tämän ylemmäs nostaa. Hän on ehkäpä top-2 pelaaja maailmassa, mutta NA’VIn esitykset StarSeriesissä, Belekissä jättivät parantamisen varaa.

S1mplessä mielenkiintoista on se, että hän vaihtoi roolia joukkueensa AWP-pelaajasta rifleriksi. Hän on edelleen tappavan tehokas ja tasainen ”uusvanhassa” roolissaan. S1mplen roolin muutos oli sinänsä kyseenalainen, että se tuo enemmän vastuuta myös muille NA’VI pelaajille, sillä AWP-pelaajana s1mple oli aina toiminnan keskipisteenä. Nyt onkin NA’VIn muilla pelaajilla hyvä sauma nostaa tasoaan.

 

4. Cvetelin “CeRq” Dimitrov

 

Lan-tapahtumat:

Top 4 – StarLadder Berliini Major

1. sija – ESL New York

13.-16. – DreamHack Malmö

1. sija – StarSeries i-League Season 8

5.-6. – IEM Peking

5.-6. CS:GO Asia Championships

EG on ollut viimeaikojen kovin LAN-tapahtumakävijä. Joukkue on mennyt tapahtumasta tapahtumaan ilman sen suurempia taukoja. Tänä aikana heidän kaksi suurinta tähteään ovat nostaneet itsensä maailman top 5 pelaajien joukkoon. ”CeRq” ja Vincent “Brehze” Cayonte ovat olleet pysäyttämättömässä vireessä. Molemmat ovat olleet MVP kandidaatteja heidän lukuisissa turnauksissaan Majoreista lähtien.

CeRqin pelityyli on ollut todella agressiivinen ja hän onkin voittanut 1v1 tilanteita kovalla prosentilla. Hän on myös ottanut lukuisia avaustappoja joukkueelleen. Hänen vaikutuksensa pelin kulkuun on verrattavissa Brehzeen, mutta pelityylin epätasaisuuden ja räjähdysherkkyyden vuoksi CeRq ei nouse listalla tämän korkeammalle. Hän on kuitenkin niukasti EliGEn ja s1mplen edellä, sillä EG on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana enemmän otteluita, kuin NA’VI ja Liquid.

 

3. Vincent ”Brehze” Cayonte

 

Lan-tapahtumat:

Top 4 – StarLadder Berlin Major

1. sija – ESL New York

13.-16. – DreamHack Malmö

1. sija- StarSeries i-League Season 8

5.-6. – IEM Beijing

5.-6. CS:GO Asia Championships

Evil Geniusesin supertähti löytyy listan sijalta kolme. ”Brehze” on ollut huikealla pelipäällä Berliinin Majoreista lähtien. Hän on viimeisen vuoden aikana puhjennut oikein kunnolla kukkaan. Myös muut joukkueet ja koko CS -yhteisö ovat alkaneet huomaamaan Brehzen hyvyyden EGn rankingnousun myötä.

KRIMZin tavoin Brehze on todella kokonaisvaltainen pelaaja. Hän pystyy vaikuttamaan pelin kulkuun monella tavalla. Hänellä on hyvä peliäly ja hän ottaa usein joukkueelleen avaustappoja. Brehze on myös hyvä clutch-tilanteissa. Tämän on huomannut myös muun muassa Astralis, joka ei ole pystynyt pitämään Brehzeä aisoissa EG:tä vastaan pelatuissa otteluissaan.

 

2. Nicolai “dev1ce” Reedtz

 

Lan-tapahtumat:

1. sija – StarLadder Berliini Major

2. sija – ESL New York

Top 4 – DreamHack Malmö

4. sija – BLAST Kööpenhamina

1. sija – IEM Peking

Toisena listalta löytyy kuolematon ”dev1ce”. Pitkäaikaisen menestyksen ja tasaisuuden takia dev1ce on ehkäpä CS:GOn kaikkien aikojen paras pelaaja. Hänet oli vaikeaa rankata listalle, sillä molemmat top-2 pelaajat ovat todellisia supertähtiä ja he ovat joukkueilleen korvaamattomia.

Mikä nostaa dev1cen Brehzen ja CeRq:n edelle on se, että hän on joutunut kantamaan suurempaa taakkaa joukkueessaan viimeaikoina, sillä EG on ollut kokonaisuudessaan huippuvireessä verrattuna Astraliksen vastaavaan vireeseen. Dev1cellä onkin ollut todella suuri rooli Astraliksen kolmen kuukauden saavutuksissa.

 

1. Mathieu “ZywOo” Herbaut

 

Lan-tapahtumat:

Top 8 – StarLadder Berlin Major

2. sija – DreamHack Malmo

Top 8 – StarSeries i-League Season 8

Top 4 – IEM Beijing

Ranskalainen ihmelapsi on ottanut paikan maailman parhaiden pelaajien listan piikkipaikalta. Kun mitataan tasaisuutta, vaikutusta peliin ja tärkeyttä joukkueelleen, kukaan ei vedä tällä hetkellä vertoja ZywOolle. Hän on tasaisempi, kuin dev1ce tai Brehze. Vaikutuksessa peliin hänen ainoa varteenotettava haastajansa on s1mple. Isoin asia mikä erottaa ZywOon muista top 5 -pelaajista on se, kuinka paljon hän kantaa joukkuetta reppuselässään.

Vitalityn taktiikat ovat alkaneet väljähtyä, eikä Richard “shox” Papillonin tulo Nathan “NBK” Schmittin tilalle ole oikeastaan muuttanut asiaa parempaan suuntaan. Shox tuo Vitalitylle ehkä enemmän tulivoimaa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että ZywOo ottaa kaikista top-5 pelaajista eniten vastuuta joukkueessaan.

 

Miltä sinun Top 10 parhaat CS:GO -pelaajat lista näyttää tällä hetkellä? Kommentoi alle.

 

 

 

kuvalähde:esl

lähde: Dexerto