Assembly Summer -tapahtumassa on perinteisesti pelattu Overwatchin, StarCraft 2:n, Counter Strike Go:n ja Hearthstonen eletronisesta suomenmestaruudesta (eSM), mutta 2019 niitä ei enää pelata, ainakaan Assembly-tapahtumassa. Tapahtumajärjestäjä Assembly Organizing Oy:n toimitusjohtaja Pekka Aakko ilmoitti tämän uutisen eilen twitterissään.

Aakko kuitenkin vihjaa twitter-viestissään, että helmikuussa olisi tulossa uusia uutisia Assemblyn tulevaisuutta koskien. Eräs kommentoija kysyy Aakolta onko Assemblyille tulossa Dreamhackin kaltaisia turnauksia, johon Aakko vastaa, että jaksakaa odottaa helmikuulle. Aakko myös lupaa parempaa Suomen esportsille kuin eSM-kisat ovat.

Elektronisen urheilun suomenmestaruuskisat eivät kuitenkaan ole katoamassa mihinkään pysyvästi. Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) tiedoittaa sivuillaan, että kisoja kilpailutetaan ja uusia järjestäjiä etsitään. Ensisijaisesti SEUL hakee järjestäjiä CS:GO, HS, SC2 ja OW suomenmestaruuskilpailuille. Haussa on myös järjestäjä Artifactin, League of Legendsin, Rocket Leaguen, PlayerUnknown’s Battlegroundsin, Fortniten ja eri mobiilipelien SM-kisoille.

Tekken 7:n iRacingin, NHL:n ja FIFAn, Dota2:n sekä tanssipelien eSM-kisoille järjestäjät pysyvät samoina, joten uusia ei tarvitse etsiä.

Lähde: Pekka Aakko Twitter, SEUL Kuvalähde: eSM