Suomen suurin LAN-tapahtuma Assembly Summer järjestetään taas tänäkin vuonna Helsingin Messukeskuksessa, 1.-4. elokuuta. Perinteisen pelaamisen lisäksi luvassa on paljon muuta ohjelmaa,  mukaan lukien näyttäviä e-urheiluturnauksia.

Kuten arvata saattaa, paikan päällä nähdään myös CS:GOn ammattilaisturnaus, jonka yksityiskohdat julkaistiin eilen. Turnaukseen ottaa osaa neljä joukkuetta, jotka taistelevat 15 000 euron palkintopotista. Joukkueet ovat:

  1. SJ Gaming
  2. HAVU Gaming
  3. Helsinki REDS
  4. KOVA Esports

Kuten näkee, kyseessä on suomalaisen CS:GOn kerma. Joukkueet ovat kisanneet kevään aikana rinta rinnan esimerkiksi Telia Esports Seriesissä ja FELin CS:GO-liigassa. Turnauksen ennakkosuosikkina voisi pitää FELin CS:GO-liigan voittoon yltänyttä SJ Gamingia, mutta HAVU Gaming on käytännössä aivan sen kannoilla. Turnaus saattaakin olla varsinainen näytön paikka Helsinki REDSille ja KOVA Esportsille.

CS:GO-turnauksen lisäksi Assemblyillä pidetään StarCraft 2:n ammattilaisturnaus. Suomessa perinteisesti pienemmässä roolissa olevan lajin mittasuhteet ovat tänä vuonna poikkeuksellisen prameat. Turnauksen palkintopotti on noin 22 000 euroa ja siinä jaetaan 3 200 lajin MM-kisojen (World Championship Series) karsintaan vaikuttavaa WCS Circuit -pistettä. Turnauksen karsinnat ovat käynnissä para-aikaa.

Lähde: Assembly Kuvalähde: Aleksi Kinnunen/ASSEMBLY Organizing

KOVA Esportsin omistaa Eurheilu.comin omistava Esports media solutions Oy.