Verkkopelitapahtuma Assembly Winter julkisti viime viikolla tietokonevalmistaja HP:n sponsoroiman 10 000 euron Overwatch-turnauksen. ENCE eSports ja Team Gigantti kutsuttiin suoraan mukaan turnaukseen, mutta kaksi muuta joukkuetta valittiin viikonloppuna pidettyjen avoimien karsintojen kautta.

Karsinnoista jatkoon selvisivät Team Nemesis ja FC Lahti Menace, jotka väänsivät voiton molemmissa karsinnoissa finaaliin taistelleelta Nyyrikki Esportsilta.

Suomen edellinen suuri Overwatch-turnaus pidettiin marraskuun GameXpoilla. Joukkueissa on kuitenkin tapahtunut merkittäviä muutoksia sen jälkeen; neljä Team Gigantin pelaajaa siirtyivät Overwatch-Liigaan ja myös ENCE eSports päivitti rosterinsa, samoin kuin FC Lahti Menace.

Team Nemesiksen valmentaja Juha-Pekka ”ZeiZEi” Joutsenlahti pitää mahdollisena, että loppuvuoden aikana tapahtunut rostereiden sekoitus on tasoittanut joukkueiden voimasuhteita.

”Nemesis on ainoa turnaukseen osallistuva joukkue, jonka kokoonpano ei ole muuttunut syksyn aikana. Tämä on antanut joukkueelle mahdollisuuden harjoitella rauhassa ja kehittää omaa pelaamistaan. ENCE ja Gigantti saivat suoran kutsun turnaukseen, joten tällä hetkellä molempien joukkueiden taso on iso kysymysmerkki, mutta siitä huolimatta nämä joukkueet ovat turnauksen isoimmat ennakkosuosikit. FC Lahti Menacen viimeisimmät kokoonpanomuutokset ovat nostaneet joukkueen uudelle tasolle, joten odotettavissa on tiukkoja pelejä”, Joutsenlahti kommentoi.

Vaikka Nemesis peittosikin jo karsinnoissa aiemman kovemmaksi osoittautuneen Nyyrikin, tulee ENCEN ja Gigantin voittaminen silti olemaan kovan työn takana.

”Giganttia ja ENCEä vastaan joukkueen pitää pystyä nostamaan tasoaan, eikä virheisiin ole varaa. Joukkueemme vahvuus on jo aiemmin mainutti pitkäjänteisyys. Olemme saaneet rauhassa harjoitella syksyn ja talven aikana. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Gigantin ja ENCEn etumatkaa on saatu kurottua kiinni”, totesi joukkueen kapteeni Lauri ”Kouhia” Kouhi.

Assembly Winter järjestetään Helsingin messukeskuksessa 2.-3.2.2018. Lisätietoa turnauksesta ja sen tarkan aikataulun löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Lähde: Peliliiga Kuvalähde: Assembly Winter