Astralis ilmoitti tänään sunnuntaina toivottavansa tervetulleeksi CS:GO kokoonpanoonsa kuudennen pelaajan, Patrick ”es3tag” Hansenin. Hansen liittyy tiimiin 1. heinäkuuta, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy. Tällä hetkellä Hansen pelaa FunPlus Phoenixin riveissä Flashpoint -turnauksessa.

Astralis perustelee kuudennen pelaajan lisäämistä sillä, että useimmille pro-pelaajille jää turnausten ja harjoittelun välissä vain vähän aikaa palautua fyysisesti ja henkisesti. Astralis on pyrkinyt helpottamaan tätä pelaajien kohdalla priorisoimalla ja valikoimalla turnauksia joihin osallistuvat, mutta siltikään viiden pelaajan kokoonpanolla pelaajille ei jää tarpeeksi aikaa palautua. He toivovat, että kuudennen pelaajan lisääminen auttaa tähän.

Kokoonpanon kasvattamisen eteen on tehty töitä, ja koska se on uutta CS:GO:ssa, vie aikaa ennen kuin kuuden pelaajan rosterista saadaan kaikki potentiaali irti. Astralis on kuitenkin sitoutunut tähän, ja se on heidän mielestään paras tapa toimia.  Organisaatio on aiemminkin toiminut suunnannäyttäjänä eurheilumaailmassa olemalla muun muassa ensimmäinen pelaajaomisteinen organisaatio. He toivovat muiden joukkueiden seuraavan myös tässä asiassa perässä, sillä pelaajien hyvinvoinnin parantamisen lisäksi se luo enemmän paikkoja täytettäväksi parhaiden joukkueiden keskuudessa ja siten enemmän mahdollisuuksia ammattilaispelaajille.

Lähteet: Astralis. Kuvalähde: Astralis.