Kahden edellisen major-turnauksen voittaja SK-Gaming tippui tällä kertaa välierissä nimenomaan puolalaiselle Virtus.pro:lle.  Tätä ennen SK ehti kuitenkin pudottaa suomalaisen Aleksi ”allu” Jallin edustaman FaZe Clanin. Myös turnauksen yllättäjiin lukeutunut Gambit Gaming jäi neljän parhaan ulkopuolelle, kun Fnatic eteni otteluparista jatkoon.

Lähtökohdat finaaliin olivat herkulliset. Virtus.pro oli aikaisemmin voittanut Katowicen major-turnauksen vuonna 2014. Kokoonpano oli myös tismalleen sama, kuin nyt Atlantan FOX teatterissa toista major-titteliään tavoitellut nippu. Astralista puolestaan veikkailtiin turnauksen voittajaksi ennen sen alkua, mutta epätasainen lohkovaihe nostatti epäilyjä joukkueen kyvystä sietää paineita, ongelma joka on vaivannut tähtisikermää jo pitkään. Upea voitto puolivälierissä Natus Vincerestä kuitenkin näytti tanskalaisten olevan iskussa, ja välierissä Fnatic osoittautui lähinnä hidasteeksi.

Finaalin ensimmäinen kartta oli Virtus.pron valitsema Nuke. Heti alusta lähtien puolalaiset näyttivät taitonsa omassa kartassaan. Terroristeilla aloittanut Virtus.pro voitti ensimmäisestä kuudesta kierroksesta peräti viisi, joka siivitti puolalaiset erinomaiseen 6-9 puoliaikatulokseen. Etenkin Paweł ”byali” Bieliński ja Janusz ”Snax” Pogorzelski kantoivat joukkuettaan. Puolten vaihduttua Astralis näytti myös pystyvänsä pelaamaan terroristeilla, mutta Virtus.pro hoiti ct-puolen kunnialla kotiin. 16-12 voitto Nukessa laittoi puolalaiset voiton päähän mestaruudesta.

Äärimmäisen tiukka Overpass tasoitti ottelun

Astralis näytti toipuneen hyvin Overpassin alkaessa. Terroristeilla hävitty pistoolikierros ei pitkään haitannut, sillä tanskalaiset kuittasivat voiton heti seuraavasta kierroksesta. Koko ensimmäinen puolisko menikin Astraliksen komennossa, sillä Virtus.pro ei saanut oikein missään vaiheessa vakautettua taloustilannettaan. Puolia vaihdettiin jälleen 9-6 johdossa, tällä kertaa Astraliksen hyväksi.

Toinen puolisko alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin, tosin tällä kertaa käänteisenä. Astralis vei pistoolikierroksen, mutta Virtus.pro voitti seuraavat kolme kierrosta. Ensimmäinen asekierros oli lopulta yksi kartan tärkeimmistä. Virtus.pro oli jo käytännössä voittanut kierroksen, mutta niin vain Andreas ”Xyp9x” Højsleth otti uskomattoman voiton 3 vs 1 tilanteessa. Astralis ei kuitenkaan saanut tästä toivomaansa nostetta. Virtus.pro kavensi kierros kierrokselta eroa, ja meni lopulta 14-13 johtoon. Tanskalaisten nuori tähti Markus ”Kjaerbye” Kjærbye otti joukkueensa kuitenkin reppuselkään, ja voitti käytännössä yksin seuraavat kaksi kierrosta tanskalaisille, ja otti vielä viimeiseksi jääneen kierroksen viimeisen tapon.

Kolmannen ja ratkaisevan kartan (Train) alku oli kuitenkin Astralikselle hankala. CT-puolella aloittaneet tanskalaiset jäivät jalkoihin pistoolikierroksella, eikä ensimmäinen asekierroskaan tuonut poliiseille voittoa. Astralis sai ensimmäisen pisteensä kolmannessa kartassa vasta kahdeksannella kierroksella, mutta hävisi jälleen seuraavan. Astralis sai kuitenkin tilanteen vielä jotenkin hallintaan, ja sai kurottua eron lopulta kolmeen kierrokseen. Se antoi tanskalaisille vielä realistisen mahdollisuuden kamppailla koko turnauksen voitosta.

Virtus.pro kuitenkin otti kontrollin itselleen pistoolikierroksen voitolla, antamatta Astralikselle edes kunnon mahdollisuutta virittää pommia. Tanskalaiset aloittivat kuitenkin huikean nousun. pahimmillaan 12-6 tappioasemassa ollut Astralis oli nimittäin ensimmäinen joukkue, joka pääsi viiteentoista kierrosvoittoon.  Sama trendi jatkui myös viimeisellä kierroksella, ja Astralis pääsi lopulta juhlimaan ensimmäistä major-voittoaan.

Lopputulokset

  • 1. Astralis – 500 000 $
  • 2. Virtus.pro – 150 000 $
  • 3.-4.  SK Gaming – 75 000 $
  • 3.-4.  Fnatic – 75 000 $
  • 5.-8.  FaZe Clan – 35 000 $
  • 5.-8.  North – 35 000 $
  • 5.-8.  Natus Vincere
  • 5.-8.  Gambit Gaming