Astralis oli odotetun vakuuttava päivän ensimmäisessä ottelussa. Terroristeilla aloittaneet tanskalaiset voittivat pistoolikierroksen, joka siivitti Astraliksen hyvään alkuun. ENCE sen sijaan pelasi epävarmasti ottelun alkupuoliskolla, ja hävisi muutaman kierroksen huolimattomuuteen. Vaikka osa kierroksista oli tasaisia, oli ENCE vielä yhdeksän kierroksen jälkeen nollilla.

Suomalaiset kuitenkin heräsivät otteluun tämän jälkeen, ja avasivat pistelinsä. Lopulta ENCE vei puoliskon loput kierrokset, joten suomalaiset lähtivät toiselle puoliskolle siedettävästä 9-6 tappioasemasta. Seinä nousi kuitenkin pystyyn puolten vaihduttua, eikä Astralis hävinnyt enää kierrostakaan. Muutaman kerran ENCE pääsi hyvin pommipaikalle, mutta sen pidemmälle ei puhti riittänyt. ENCE jatkaa pelejään sunnuntaina puolilta päivin, kun se kohtaa brasilialaisen Immortalsin.

ence_dreamhack

Kotiyleisön ehdoton suosikki Ninjas in Pyjamas aloitti keräsi valtavan määrän yleisöä jo heti ensimmäiseen otteluunsa. Äänekäs kannustus raikui koko ottelun ajan Elmian messuhallissa, kun NiP teki Epsilonista selvää Cachessa. Jo ensimmäinen puolisko päättyi 11-4 NiPin johtoasemaan. Epsilon laittoi puolten vaihduttua vielä vähän hanttiin, mutta fanien suosikit veivät pelin lopulta 16-9.

Brasilialainen Immortals teki debyyttinsä vanhalla mantereella, kun se pelasi SK Gamingia vastaan. Trainissa pelattu ottelu venyi lopulta trilleriksi, joka meni ehkä hieman yllättäen tanskalaisten nimiin. Kahdella varapelaajalla varustettu SK ei onnistunut omalla CT-puolellaan kovinkaan kummoisesti, kun se sai pidettyä Immortalin kurissa vain kuusi kertaa. Tästä huolimatta SK kairasi kartan itselleen, kun sen onnistui vyöryttää hyökkäyksiään jatkuvasti ohi brasilialaisten puolustuksen.

Päivän neljännessä ottelussa GODSENT otti jopa yllättävän dominoiva HellRaisersia vastaan. Ruotsalaiset tyrmäsivät vastustajansa kotiyleisönsä edessä käytännössä jo ensimmäisellä puoliskolla, kun HellRaisersin onnistui voittamaan vain kolme kierrosta CT-puolen Cobblestonessa. Kun molemmat ottivat nimiinsä neljä kierrosta puolten vaihdosten jälkeen, meni GODSENT voittajien otteluun tuloksella 16-7.

Siinä GODSENT järjestikin turnauksen ensimmäisen todellisen shokin. Joukkue joka on ollut pahasti alavireinen, suorastaan juoksi Ninjojen yli Miragessa. GODSENT ei hellittänyt missään vaiheessa, ja vei ensimmäisen puoliskon lopulta todella vakuuttavasti. 12-3 puoliaikajohto takasi nousukkaalle loistavat lähtökohdat kartan ja ottelun voittoon. NiP vei pistoolikierroksen, mutta GODSENT vastasi voittamalla heti seuraavan.

Christopher “GeT_RiGhT” Alesund nosti kuitenkin upealla yksilösuorituksellaan NiPin takaisin peliin. Hieno voitto 4 vs 1 tilanteessa pelkällä pistoolilla varmisti muutaman kierrosvoiton legendoille. GODSENT ei kuitenkaan hellittänyt otettaan, ja vei kartan lopulta 16-x lukemin. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollinen kahden jättiläisen, Astraliksen sekä NiPin kohtaaminen nähdään jo välierissä, sillä Astralis vei oman lohkonsa voittamalla maanmiehensä SK Gamingin lukemin 16-12.

astralis_dreamhack

Turnauksen tarkemmat tulokset ja muut tiedot löydät kätevästi turnaussivuiltamme.