Suomalaisjoukkue ENCE:lle povattiin helppoa jatkopaikkaa, mutta australialaisella Renegadesilla oli muita suunnitelmia. Ottelun ensimmäisenä karttana pelattiin ENCE:n valitsima Nuke. Joukkue ei kuitenkaan saanut aikaiseksi samaa momenttia kuin ensimmäisenä päivänä Team Spiritiä vastaan ja Renegades vei kartan luvuin 16-7. Toisessa kartassa ENCE heräsi paremmin taistoon, mutta Renegades vie silti valintansa tiukin 16-14 kierroksin. Voiton myötä Renegades varmisti ensimmäisenä paikkansa ensi keskiviikkona New Legends vaiheeseen. Jatkopaikka on samalla kolmen Majorin kokemuksella pelaavan Renegadesin paras sijoitus.

Päivän toinen jatkoon pääsijä ratkaistiin illan viimeisessä ottelussa kun New Challengers -vaiheen ehdottomasti vahvin joukkue NRG sai vastaansa TyLoon. Vaikka amerikkalaisjoukkue veikin sarjan 2-0, ei TyLoo antanut tuumaakaan ilmaista. Ensimmäisenä pelattu NRG:n valinta Inferno päättyi 16-14, toisena pelatussa Miragessa Tyloo ylsi myös 13. kierrokseen heikosta 5-10 aloituksesta huolimatta.

Eilen nähtiin myös ensimmäiset tippujat kun venäläinen Team Spirit ja australialainen Grayhound joutuivat jättämään turnauksen. Spiritin matka katkesi brasilialaisen FURIAn käsissä kun taas Grayhound ei onnistunut voittamaan draivinsa uudelleen löytänyttä Fnaticia. Molemmat ottelut päättyivät lukemiin 2-0.

Tänään turnauksessa on tiedossa kolme ottelua, kun joukkueet joilla on kaksi voittoa kisaavat jatkopaikoista. Päivä erityisesti kiintoisa kiinalaisen Counter-Striken faneille, sillä molemmat kiinalaisjoukkueet saattavat napata paikan seuraavaan vaiheeseen. Ensimmäisessä ottelussa ViCi Gaming kohtaa ranskalaisen Vitalityn, jonka riveissä pelaa useita vanhoja Major-konkareita. Toisesta erittäin vakuuttava TyLoo kohtaa kazakstanilaisen Avengerin.

Kotimaisille faneille kuitenkin tärkein on illan viimeinen ottelu kun ENCE ottaa mittaa venäläisestä Winstrikestä. Ennen turnausta Winstrikesta ennustettiin yhtä ensimmäisistä putoajista, mutta joukkue on napannut vakuuttavat voitot ruotsalaisjoukkue NiP:stä ja Fnaticista. ENCE lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Winstrike voi ehdottomasti yllättää. Ottelu alkaa 20:30 Suomen aikaa ja sitä voi seurata englanniksi selostettuna ESL:n päälähetyksestä , tai suomeksi selostettuna Yle Areenasta.

Kolmannen päivän aikataulu

  • 14:00 Vici vs Vitality
  • 17:00 TyLoo vs Avengar
  • 20:30 ENCE vs Winstrike

Toisen päivän tulokset

Lähde: HLTV, Liquidpedia

Kuvakaappaukset: Liquidpedia

Artikkelikuva: Helena Kristiansson / ESL