Counter-Strike: Global Offensivessa, kun se valloitti IEM Sydneyn ykköspaikan. Eurooppalaiskokoonpano kukisti 250 000 dollarin finaalissa tanskalaisjoukkue Astraliksen suoraan numeroin 3-0, vaikkakin tiukkojen karttojen jälkeen (19-17, 22-20, 16-14).

Euroopan tähtikokoonpanon vire oli ollut jo kuukausien ajan laskeva, mutta se nosti tasoaan huomattavasti Sydneyn turnauksen pudotuspeleissä. Turnauksen lohkovaiheessa vasta kolmanneksi sijoittunut FaZe onnistui finaalissa altavastaajan asemassa yllättämään Astraliksen, joka oli kulkenut viimeisen kuukauden ajan voitosta voittoon. Etenkin FaZen AWP-tähti Ladislav ”GuardiaN” Kovács oli ottelussa elementissään 90 tapollaan.

FaZelle turnausvoitto oli vuoden ensimmäinen. Tänä vuonna se on ollut finaalin häviävänä osapuolena ELEAGUE Majorissa ja IEM Katowicessa. Viime syksynä maailman parhaaksi joukkueeksi noussutta FaZea onkin kritisoitu joukkueen henkisestä kantista etenkin tiukoissa otteluissa, mutta nyt joukkue näytti epäilijöilleen kaapin paikan.

FaZe on pelannut reilun kuukauden ajan entisen NiP-pelaaja Richard ”Xizt” Landströmin kanssa Olof ”olofmeister” Kajbjerin pitäessä taukoa kilpapelaamisesta.

Turnauksen piristysruiske olivat Aasian ja Oseanian joukkueet. A-lohkon kärkipaikat menivät Kiinan TyLoolle ja Australian Renegadesille. TyLoolle turnauksen välieräpaikka oli sen paras saavutus kansainvälisissä huipputurnauksissa. Lisäksi australialainen Grayhound teki kenties vuoden CS-yllätyksen voittamalla SK Gamingin lohkovaiheessa 2-1 jättäen brasilialaiset turnauksen jumbosijoille.

Miikka ”suNny” Kempin mousesports jatkoi turnauksessa tasaisia otteitaan, vaikka ei finaaliin päässytkään. Mouz pudotti puolivälierässä kotiyleisön suosikin Renegadesin kartoin 2-1, mutta putosi välierässä Astralikselle samoin lukemin.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: ESL