Mobiililaitteet ovat e-urheilun uutta korpimaata, jossa monet yhtiöt pyrkivät löytämään oman kultasuonensa. Fortniten ja PUBGin kaltaiset pelit ovat onnistuneet jo luomaan itselleen varsin kannattavan aseman, ja nyt uusi peliyhtiö siirtää taas tavoitteensa pienemmille ruuduille.

Holding-yhtiö NantWorks Company ilmoitti tällä viikolla tehneensä sijoituksen muun muassa H1Z1-pelin kehittäneenseen Daybreak Game Companyyn. Yhteistyön tavoitteisiin kuuluu kehittää mobiiliversiot yhtiön H1Z1 -Battle Royalesta sekä Everquest-MMORPG:stä.

Työpanosta varten on perustettu uusi yhtiö, NantG Mobile, jonka suunnitelmat eivät suinkaan jää vain mobiiliportaamisen tasolle. Tarkoituksena on myös rakentaa tapahtumatila, tuotantostudio ja e-urheiluareena yhtiön uuden Los Angelesin päämajan yhteyteen. Tämä tulee toimimaan useiden eri e-urheiluliigojen keskuksena, joiden peleistä ensimmäinen on H1Z1: Battle Royalen uudistettu versio Z1 Battle Royale.

H1Z1: Battle Royale oli aikanaan kaikkien aikojen ensimmäinen itsenäinen Battle Royale -peli.

”Daybreakin hyvin testattu pelimoottori, joka pyörittää parhaillaan EverQuestia ja H1Z1:ia, yhdessä uuden sukupolven mobiiliperimoottorin kanssa, jonka kehitämme ja julkaisemme yhdessä, ovat alustoja jotka mahdollistavat ennennäkemättömän mittakaavan ja tuovat iloa miljoonille yhtäaikaisille pelaajille”, sanoi John Wiacek, NantG:n mobiilipelikehityksen johtaja.

Lähde: Businesswire Kuvalähde: H1Z1