Belgian uhkapelikomissio tarkasteli Star Wars Battlefront 2, FIFA 18, Overwatch ja Counter-Strike: Global Offensive pelejä ja totesi, että ainoastaan Battlefront 2 ei riko maan uhkapelilainsäädäntöä. Star Wars selvisi tarkastuksesta, sillä EA poisti loot boxit pelistä julkaisun jälkeen rankan kriitiikin myötä.

Viranomaisten mukaan FIFA:n, CS:n ja OW:n loot boxit vastaavat arvontapelejä ja kuuluvat siksi Belgian uhkapelilain piiriin. Oikeusministeri Koen Geens antoi lausunnon jonka mukaan ”Nämä pelit ovat lainvastaisia, joten mikäli kehittäjät eivät poista loot boxeja, uhkaa heitä maksimissaan viiden vuoden vankeusrangaistus ja jopa 800 000 euron sakot. Mikäli loot boxeilla on alaikäisiä ostajia, voidaan rangaistukset jopa tuplata.”

Suurin huolenaihe viranomaisilla olivat nimenomaan nuoret kuluttujat. ”Useimmiten nimenomaan lapset törmäävät näihin järjestelmiin, ja me emme voi sallia sitä” Geens lisää.

Seuraava askel Geensin mukaan on avata dialogi maan viranomaisten, pelinkehittäjien ja pelien julkaisijoiden välillä. Geens haluaa selvittää kenen vastuulla loot boxien poistaminen lopulta on, ja miten se kannattaa toteuttaa.

Belgian lisäksi myös Alankomaat on todennut lootboxit lainvastaisiksi, joskin Alankomaiden pelikomissio tarjoaa kehittäjille siirtymävaihetta suoran sakkouhan sijaan.

Lähde: Eurogamer

Artikkelikuva: Overwatch