Uutisoimme huhtikuussa Belgian uhkapelivaliokunnan tekemästä päätöksestä, jonka mukaan loot boxit ja muut videopeleihin sisältyvät arvontamekaniikat olisi maan lakien mukaan laskettavissa uhkapelaamiseksi. Tällä viikolla päätös synnytti konkreettisia tuloksia, kun Blizzard päätti estää loot boxien ostamisen Belgian alueella.

”Vaikka me Blizzardilla olimmekin yllättyneitä päätöksestä, emmekä jaa kyseistä mielipidettä, olemme päättäneet noudattaa [valiokunnan ja oikeusministeriön] tulkintaa Belgian laista. Tästä syystä meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin estää Belgiassa asuvia Overwatchin ja Heroes of the Stormin pelaajia ostamasta loot boxeja sekä loot chestejä oikealla rahalla tai gemeillä”, sanottiin Blizzardin foorumilla annetussa lausunnossa.

Pelaajat voivat edelleen ansaita loot boxeja pelaamisen kautta ja he pääsevät yhä käsiksi kaikkeen omistamaansa sisältöön. Lausunnossa sanottiin, että Blizzard on avoinna lisäkeskusteluihin Belgian uhkapelivaliokunnan sekä oikeusministeriön kanssa.

Myös Suomessa on otettu loot boxit syynnin alle, ja arpajaishallinto tekee parhaillaan selvitystä videopelien sisältämistä ansaitamekaniikoista.

Lähde: Blizzard Kuvalähde: Blizzard