Kuten olemme jo aiemmin maininneet, Overwatchin kilpaskeneä vaivaamiin ongelmiin ovat kuuluneet  turnausten pieni koko ja Blizzardin viime vuonna julistaman Overwatch-liigan yllä häilyvä puolivuotinen epätietoisuus. Nyt näyttää siltä, että yhtiö on päättänyt ratkaista ainakin toisen näistä.

Overwatch Contenders on kaikentasoisilla joukkueille avoin, Blizzardin järjestämä kausittainen online-turnaus. Turnauksia pidetään kauden aikana kaksi, yksi Pohjois-Amerikassa ja yksi Euroopassa. Tämän tarkoituksena on eittämättä paikata suurten turnauksien puutetta kyseisillä alueilla verrattuna Aasiaan. Turnauksiin osallistumiseen ole erikoiskriteerejä, vaan rekisteröityä voi vapaasti osoitteessa https://www.overwatchcontenders.com. Kunkin turnauksen kokonaispalkintopotti on 50 000 dollaria.

Turnauksen rakenne on seuraavanlainen:

  • Ensimmäisessä vaiheessa verkossa rekisteröityneistä joukkueista valitaan ne 16 jotka etenevät turnauksessa eteenpäin. Karsintaottelut pelataan pudotuspeleinä paras kolmesta -periaatteella. Seuraavaan vaiheeseen eteneviin joukkueihin kuuluvat sekä turnauksen kautta paikkansa saaneet että ”Blizzardin kutsumat” joukkueet.
  • Toisessa vaiheessa näistä joukkueista pudotetaan pois puolet. Joukkueet jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon joissa joukkue ottelee toisia joukkueita vastaan kahdesti. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät turnauksen viimeiseen vaiheeseen.
  • Viimeisessä vaiheessa jäljelle jääneet kahdeksan joukkuetta taistelevat turnauksen mestaruudesta. Ottelut pelataan pudotuspeleinä paras viidestä –periaatteella, paitsi finaali, joka pelataan paras seitsemästä –periaatteella.

Turnauksen aikataulu on:

Ensimmäinen vaihe Toinen vaihe Viimeinen vaihe
Pohjois-Amerikka 3.-4. kesäkuuta 17. & 24. kesäkuuta 1. heinäkuuta
Eurooppa 10.-11. kesäkuuta 18. & 25. kesäkuuta 2. heinäkuuta


Turnauksella ei ole näennäistä yhteyttä Overwatch-Liigaan tai Overwatch World Cupiin. Se kuitenkin tarjoaa aloitteleville joukkueille ja pelaajille mahdollisuuden näyttää taitonsa ja edetä urallaan eteenpäin. Jahka Overwatch-liiga pyörähtää käyntiin, uusia kykyjä etsitään eittämättä myös Overwatch Contenders-turnauksen kautta.

Lähteet: Blizzard, Kuvalähde: Blizzard