Blizzard julkaisi eilen illalla kauan odotetun listan tulevista balanssimuutoksista. Tuleva päitvitys heikentää yhteensä neljää korttia tämän hetken Standardista. Päivitys julkaistaan helmikuussa, mutta tarkkaa päivää ei ole vielä ilmoitettu.

Yksi kovimmista muutoksista osuu viimeisemmässä lisäosassa julkaistuun Corridor Creeperiin. Creeper nousi nopeasti lisäosan yhdeksi suositummaksi kortiksi, sillä sen sai usein pelattua jo alkupelissä lähes ilmaiseksi. Päivityksen jälkeen kortin saa yhä pelattua halvalla, mutta jatkossa sillä on vain 2 hyökkäyspistettä viiden sijasta. Ottaen huomioon, että joissain tilanteissa kortin saa vasta loppupelissä ja joutuu pelamaan täydellä hinnalla, sitä tuskin nähdään muutoksen jälkeen.

Myös Knights of the Frozen Thronessa julkaistu Bonemare muutettiin, jatkossa kortti maksaa seitsemän manan sijaan 8. Bonemare on erittäin suosittu sekä Ladderilla, että Arenassa, joten muutos on varmasti toivottu. Hintamuutokset ovat yleisin tapa heikentää kortteja, mutta nähtäväksi jää onko kortti yhä pelattava kahdeksalla manalla.

Yllättäen myös muutoksia nähdään myös kortteihin, jotka ovat matkalla pois Standard -pelimuodosta. Priestin voimanpesä Raza the Unchained muutetaan niin, että jatkossa hero power maksaa kortin jälkeen yhden manan. Muutos rampauttaa Highlander Priestiä, jota pidetään pelin ehdottomasti vahvimpana pakkana. 1 manan hero power estää esimerkiksi Prophet Velenin, Mindblastin ja Smiten kaltaisia yhdistelmiä joilla Priest saattoi helposti tehdä yli 30 vahinkoa vuorossa.

Myös pelin ehkä vihatuin kortti, aggrolistojen perustana puolitoista vuotta sitten debytöinyt Patches the Pirate ottaa osumaa. Muutosten myötä kortti menettää Charge kyvyn. Blizzard toivoo, että tämä riittää antamaan pelaajille enemmän aikaa vastata korttiin ja vähentää tempoa erityisesti kun Patches saadaan pöydälle Kelesethin jälkeen tai yhdessä Southsea Captainin kanssa.

Blizzard perustelee molempia muutoksia ennenkaikkea sillä, että korttien siirtyminen Wild -pelimuotoon muuttamattomana. Molemmat korteista ovat niin vahvoja, että Blizzard pelkäsi niitten hallitsevan pelimuotoa loputtomasti.

Lähde ja kuvat: Blizzard