Yllä: Kiinan joukkueuniformu

Vaikka Overwatch onkin ollut videopelinä äärettömän menestyksekäs ja tuottoisa, eurheilulajina se on kohdannut useita ongelmia. Näistä ilmeisin on pelin katselukokemus, jota on kuvattu haastavaksi ja vaikeaksi. Tänään Overwatchin game director Jeff Kaplan vastasi kritiikkiin pelin Youtube-kanavalla julkaistulla videolla ja selitti, miten Overwatchin katselukokemusta aiotaan parantaa.

Ensimmäinen asia, jonka Kaplan nosti esille, olivat joukkueiden väripaletit. Tulevaisuudessa koti- ja vierasjoukkueiden pelaajilla tulee olemaan erilainen väriskaala; kotijoukkueen värit ovat tummempia ja vahvempia, ja vierasjoukkueen taasen vaaleampia. Myös hahmojen visuaaliset efektit, kuten ammukset ja räjähdykset, sekä pelin käyttöliittymä tulevat noudattamaan joukkueiden värejä.

Eri väriskaalat tulevat toimimaan yhdessä Overwatch World Cupin ja Overwatch-Liigaan joukkueuniformujen kanssa, joista olemmekin jo saaneet maistiaisia.

Tämän lisäksi Blizzard tulee julkaisemaan useita ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on helpottaa lähetystiimin työtä. Näihin kuuluvat:

  • Ylhäältä kuvattu, interaktiivinen kartta, josta näkee missä kukin pelaaja minäkin hetkenä on, sekä näiden ultimate-statuksen ja muut tilastot. Tämä kartta voidaan tuotantotiimin halutessa lisätä osaksi lähetystä.
  • Älykäs kolmannen persoonan kamera, joka seuraa toimintaa automaattisesti ja paljon sulavammin kuin ihmisoperaattori.
  • Kyky selata killfeedin lävitse ja valita pickit, jotka halutaan näyttää uudelleen instant-replayna.
  • Automatisoitu turnausalusta
  • Pelin automaattinen pysäytys kun pelaajan yhteys katkeaa
  • "Paljon muuta"

Muutokset tullaan näkemään ensimmäistä kertaa ensi viikonloppuna pidettävän Overwatch World Cupin finaaleissa.

Lähde: Overwatch Kuvalähde: Overwatch