Eteläkorealainen Overwatch Apex on ollut pitkään yksi lajin arvovaltaisimmista ja kovatasoisimmista turnauksista. Monen mielestä kyseessä onkin lajin ehdoton ykkösturnaus. Apexia on ehditty pelamaan nyt jo neljän kauden verran ja viidettä odotellaan.

DailyEsportsKR:n mukaan tuleviin kausiin on kuitenkin tulossa merkittäviä muutoksia. Aiemmin Apexin järjestämisestä on vastannut eteläkorealainen televisiokanava OGN, mutta nyt isännöintivastuun tulee ottamaan Blizzard itse. Vielä on epäselvää, tuleeko OGN yhä vastaamaan turnauksen tuotannosta ja lähetyksestä.

Blizzard tulee sulauttamaan Apexin osaksi Contenders-turnauksiaan ja uudelleennimeämään sen Contenders APEX:ikseksi tai APEX Contendersiksi. Turnauksen rakenne tulee vastaamaan Blizzardin Heroes of the Storm Global Championshipia (HGC). Tulevilla kausilla tullaan näkemään yhteensä kaksitoista joukkuetta per kausi ja suuremmat palkintorahat.

Fanien suurin pettymys tulee todennäköisesti olemaan se, että turnauksen viides kausi alkaa vasta vuoden 2018 maaliskuussa, noin neljä kuukautta neljännen kauden päättymisen jälkeen. Tämä jättää merkittävän tyhjiön alueen turnauskalenteriin.

Kun Blizzardilta heinäkuussa kysyttiin Overwatch-Liigan vaikutuksesta Apexiin, se vastasi Apexin jatkavan toimintaansa "erillään Overwatch-Liigasta". Vaikka tämä lupaus onkin yhä voimassa, mutta Blizzardin peliliike tulee keskittämään yhä merkittävämmän osan Overwatch-skenen elinvoimaisuudesta yhtiön itsensä harteille.

Lähteet: DailyEsportsKR, Winston's Lab Kuvalähde:OGN