Blizzard sanoo antamassaan lausunnossa arvostavansa, että Overwatch-liiga on saanut paljon innostusta aikaan, mutta se on johtanut myös villiin ja vaihtelevaan spekulointiin ehdoista, hinnoista ja muista yksityiskohdista.  Lisäksi lausunnossa sanottiin että, Blizzard ymmärtää kiinnostuksen huhuista ja nyt heille on tärkeää tehdä selväksi muutama asia.

Ensimmäiseksi, Blizzard haluaa olla selvä, että heidän päätavoite on luoda Overwatchille jännittävä skene, jonka huippu tulee olemaan Overwatch-liiga. Liigan tavoite on olla saatavilla suurelle yleisölle, kestävä ja palkitseva kaikille osallisille.

Toiseksi, peliyhtiö haluaa hälventää huhut kotimaisuuden huomiotta jättämisestä. Tällä viitataan Etelä-Koreaan, jossa Overwatch skene on jo lähtenyt nousuun Apex-liigan ansiosta. Apex-liigassa on pelannut myös eurooppalaisia joukkueitä kuin myös amerikkalaisia. Yhtiö selventää, että Overwatch-liigaa rakennetaan parhaiden kotoperäisten eurheilu ohjelmien ja perinteisen urheilun mukaisesti ja, että joukkueisin ja omistajiin ollaan oltu yhteyksissä.

Viimeiseksi, Blizzard halusi, että nimettömistä lähteistä tulleiden uutisten uskomista harkittaisiin tarkkaan. Yhtiö odottaa innolla, että he voivat jakaa oikeaa tietoa Overwatch-liigan yksityiskohdista tulevaisuudessa. Lopuksi Blizzard halusi vielä kiittää pelaajia, faneja ja yhteistyökumppaneita heidän jatkuvasta tuestaan.

Overwatch-liigasta ilmoitettiin BlizzCon 2016 tapahtumassa viime vuoden marraskuussa, mutta sen jälkeen liigasta ei ole kerrottu juuri lainkaan tietoja.

Useat organisaatiot luopuivat Overwatch joukkueistaan tässä kuussa, koska pelin eurheilu mahdollisuudet ovat tuntuneet hiipuvan. Näitä organisaatioita ovat esimerkiksi: TSM, Red Reserve, Denial Esports ja Splyce. Antamallaan lausunnolla Blizzard yrittää luultavasti pitää organisaatioiden kiinnostuksen.

Kuva: Overwatchleague

Lähteet:

esports.yahoo

compete.kotaku