Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on aloittanut laajan tutkinnan koskien Activision Blizzardin toimintaa yhtiön häirintä- ja syrjintäsyytteiden kommunikoinnista sijoittajille ja muille asiaan liittyville henkilöille.

Liittovaltion virasto on määrännyt useita Blizzardin johtavia työntekijöitä, kuten toimitusjohtaja Bobby Kotickin, todistamaan oikeuden eteen, sekä pyytänyt yhtiötä luovuttamaan erinäisiä dokumentteja, muun muassa henkilöstötiedostoja sekä johtajien välistä viestintää häirintäskandaaliin liittyen.  SECin tavoitteena on tutkia onko Activision Blizzard ja sen johtoryhmän jäsenet kommunikoineet yhtiöön kohdistuneet syytökset tarpeeksi ajoissa sijoittajille sekä muille asiaan liittyville henkilöille.

Kalifornian osavaltio nosti heinäkuussa Activision Blizzardia vastaan syytteen, jonka mukaan yhtiö edistää myrkyllistä työilmapiiriä sekä sallii toistuvan syrjinnän ja seksuaalisen häirinnän. Elokuussa osakkeenomistajat nostivat uuden kanteen jossa yhtiötä syytettiin tietojen pimittämisestä sijoittajilta. Viimeisimpänä Blizzardia vastaan nostettiin syyte syyskuussa työlainsäädännön rikkomisesta.

Skandaalien seurauksena useat johtoportaan jäsenet ovat lähteneet yhtiöstä, kuten toimitusjohtaja J. Allen Brack sekä henkilöstöhallinnon varajohtaja Jesse Meschuk. Viimeisimpänä uutisoitiin myös Overwatch 2:n kehityksestä vastaavan Chacko Sonnyn jättävän yhtiön. Bloombergin raportin mukaan Sonny ei kuitenkaan ollut henkilökohtaisesti osallisena skandaalissa, vaan oli pidetty työntekijä ja päätti ”pitää taukoa” muista syistä.

Lähde: Kotaku