Viime vuoden toukokuussa julkaistu Overwatch on noussut vajaassa vuodessa yhdeksi maailman pelatuimmista tietokone- ja konsolipeleistä. Pelin huimasta suosiosta huolimatta monia suosittuja pelejä vaivaavaa hakkeri ongelmaa ei Overwatchiin ole päässyt muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta pesiytymään.

Tähän sääntöön poikkeuksen tekee Etelä-Korea, jossa huijareista on tullut suuri ongelma. Syynä tähän on Korean PC Bang -kulttuuri, jossa pelaajat pelaavat pelejä kotinsa sijaan erilaisissa internet kahviloissa. Tämän myötä pelaajien ei itse tarvitse ostaa peliä, vaan he voivat käyttää PC Bangin lisenssiä pelin pelaamiseen tai luoda lisenssi alle uusia käyttäjätunnuksia ilmaiseksi.

Aiemmin pelaajien oli mahdollista rekisteröityä peliin väärillä henkilötiedoilla, esimerkiksi rekisteröimällä pohjoisamerikkalaisen käyttäjätunnuksen, jolla pelaaja oli pelannut Koreassa. Tällä tavalla pelaajat pystyivät kiertämään Korean ikärajoituksia koskevia lakeja eikä Blizzardilla ollut keinoa jäljittää huijareiden oikeita henkilötietoja. Pelaajien oli siis helppo luoda uusia käyttäjätunnuksia helposti väärillä tiedoilla jo huijaamisen takia estettyjen käyttäjätunnuksien tilalle.

Tähän tulee kuitenkin muutos 17. helmikuuta lähtien. Blizzardin antaman tiedotteen mukaan jatkossa PC Bang -lisenssejä ei voi käyttää muuta kuin Korealaisten käyttäjätunnusten kanssa. Jatkossa pelaajilla on siis kaksi vaihtoehtoa. Ostaa peli miltä tahansa alueelta, kuten pohjoisamerikasta tai pelata sitä ilmaiseksi Korealaisella käyttäjätunnuksella ja käydä läpi tiukempia henkilötietojen keruu prosesseja.

 

Lähde: GosuGamers