Peliyhtiö Blizzardin massiivinen Blizzcon-tapahtuma huipentuu tänä viikonloppuna. Fanien toiveissa ovat tietenkin isot julkistukset yhtiön peleihin liittyen, joita onkin jo ehditty spekuloimaan kunnolla. Uusi peli olisi toki kaikkein suurin pommi, mutta myös päivitykset ja lisäosat ovat monien toivelistalla.

Yhtiö myös raottaa salaisuuden verhoaan tapahtuman aikana kertoakseen, miten sen tuottamat pelit oikein syntyvät. Ohjelmien pääpaino vaihtelee visuaalisesta suunnittelusta käsikirjoittamiseen, ja luvassa on myös katsaus eri pelien tulevaisuuteen.

Suurin osa ohjelmanumeroista vaatii erillisen virtuaalilipun ostamisen.

 

Suomi edustettuna kolmessa lajissa

E-urheilupuolella tapahtuma tarjoaa roimasti katseltavaa. Kaiken kaikkiaan maailmanmestaruudesta kamppaillaan viidessä eri lajissa: WoW Arenassa, Heroes of the Stormissa, Overwatchissa, Hearthstonessa ja Starcraft 2:ssa. Tämän lisäksi tarjolla on vielä World of Warcaftin Mythic Dungeon All Starts -näytösturnaus.

Suomalaisedustusta löytyy kaiken kaikkiaan kolmesta lajista. Overwatchissa Suomen maajoukkue kohtaa vaikuttavan lohkovaiheensa jälkeen neljännesfinaalissa Kiinan. Suomea pidetään yhtenä kisojen ennakkosuosikeista, mutta monet muut maajoukkueet voivat hyvinkin nousta sen kaatajiksi. Tarkemmat tiedot Overwatch World Cupin aikataulusta löydät aiemmasta uutisestamme.

Wow Arenassa Suomea edustaa Tempo Stormin Niki ”Niksi” Hietala. Ikävä kyllä Tempo Storm ehti pudota turnauksen neljännesfinaaleissa häviäjien lohkoon, jossa se kohtaa Super Frogsin tänään kello 21:00. Tarkan otteluaikataulun löydät täältä. Ottelut ovat katsottavina suorana Warcaftin Twitch-kanavalta.

Starcraft 2:ssa Suomen ja jopa kaikkien länsimaiden toivona toimii Joona ”Serral” Sotala. Tämä tavoittelee käsittämättömän turnausvuotensa kruunuksi maailmanmestaruutta ja moni miettiikin, olisiko suomalaisesta viimein kaatamaan lajia dominoineet eteläkorealaispelaajat. Tiensä vaivatta lohkovaiheen läpi pelannut Sotala kohtaa neljännesfinaalissa Park ”Dark” Ryung Woon huomenna kello 02:00 Suomen aikaa. Kattavan otteluaikataulun löydät täältä. Ottelut ovat katsottavina suorana Starcraftin Twitch-kanavalta.

Tapahtuman muista turnauksista voi lukea sen verkkosivuilta.

Lähde: Blizzcon Kuvalähde: Blizzard