Uutisoimme viimeksi joulukuussa Etelä-Koreassa työn alla olevasta laista, joka tekisi peleissä boostaamisesta (eli pelaajan tason nostamisesta toisen pelaajan pelaamisen kautta) laitonta. Laki on nyt edennyt kaikkien tarvittavien hallintoelinten lävitse ja se tuli voimaan tämän viikon tiistaina.

Boostaamisen lisäksi laki rankaisee myös pelitilin jakamista. Pelaamiseen ja siihen liittyviin rikkeisiin suhtaudutaan Etelä-Koreassa huomattavasti muuta maailmaa vakavammin ja verkkopelien pelaaminen jopa vaatii henkilötunnuksen kautta rekisteröitymistä. Asennetta on helpompi ymmärtää, kun ottaa huomioon kuinka merkittävä taloudellinnen ja kulttuurinen asema e-urheilulla maassa on.

Niko Partnersin analyytikko Daniel Ahmad huomautti Twitterissä, että lain mahdollistama maksimirangaistus on n. 15 200 euroa sakkoa ja kaksi vuotta vankeutta. Redditissä jaettu käännös taasen avasi lain yksityiskohtia vielä tarkemmin. Rangaistavia tekoja ovat mm. boostaamisen mainostaminen ja myyminen, toisen tilillä pelaaminen boostaamisen vuoksi sekä toisen kanssa pelaaminen boostaamisen vuoksi. Monessa kohdassa rangaistuksen tarve jätetään kuitenkin pelinkehittäjän asettamien sääntöjen varaan.

Lähde: PcGamesN Kuvalähde: Blizzard