Romaniassa pelattavan Bucharest Majorin lohkovaihe päättyi eilen BO1 Swiss-turnausmuodon viimeisessä erässä. Viimeiselle kierrokselle pudotusuhan alla selvisivät OpTic Gaming, TNC Pro Team, Natus Vincere, compLexity Gaming, OG ja kaikkien yllätykseksi TI:n jälkeen kovassa vireessä ollut Team Liquid.

Liquid kärsi tappiot turnauksen toisessa ja kolmannessa erässä Evil Geniusesille ja compLexity Gamingille. Molemmat ottelut olivat valtaosin Liquidin hallintaa. Toissa erässä EG onnistui kuitenkin kääntämään yli tunnin kesätneen pelin muutaman Liquidin virheen jälkeen. Kolmannessa erässä CompLexity pysäytti Liquidin alkupelin vyöryn ja käänsi ottelun edukseen muutamalla voitetulla avaintaistelulla. CompLexity puski pelin loppuun hieman yli neljässäkymmenessä minuutissa.

Liquid haki kuitenkin pohjalta vauhtia ja tiputti lohko-osuuden loppuvaiheilla Katowicessa yliotteen saaneen Vici Gamingin ja Euroopan jättien kohtaamisessa OG:n. Viimeisestä kierroksesta jatkoon selvisi Liquidin lisäksi OpTic Gaming ja TNC Pro Team.

7.10 päivitys toi turnaukseen mukanaan ison läjän talent-muutoksia, kokemuspisteettömät Bounty-runet ja Dark Willowin. Vaikuttavan mittaisesta päivityslokista huolimatta näyttää Bucharestin meta liki samalta, kuin muutama viikko takaperin Katowicessä. Omniknight ja Razor huitelevat edelleen Pick/Ban-tilastojen kärkisijoilla, mutta heille on tullut seuraa pitämään turnauksen suosituin sankari, Gyrocopter.

Dark Willow ei suuresta hypestään huolimatta ole järin suuria aaltoja turnauksessa tehnyt. Sankariin on osunut bannivasara viidesti ja Mireska on päässyt peliin asti kolmesti. Näistä kolmesta ottelusta voiton poimi ainoastaan OpTic Gaming OG:tä vastaan, eli sankari ei mitenkään vaikuttavia voittoprosentteja kanna.

Täyden listan päivityksessä tulleista muutoksista voi lukea virallisilta päivityssivuilta.

Bucharest Major jatkuu jälleen perjantaina VGJ.Thunderin ja TNC:n kohtaamisella. Tämän lisäksi perjantaina pelataan kaksi muua BO3:a, Newbee vastaan Team Secret ja Evil Geniuses vastaan Team Liquid.

Lähde: Liquipedia, Kuvalähde: Dota2