Uutisoimme viimeksi toukokuussa Activision Blizzardin uusista suunnitelmista Call of Duty -sarjan e-urheilupuolta varten. Pelin tuleva kilpaskene tullaan rakentamaan Overwatch Leaguen franchise-mallin mukaan, kaupunkipohjaisilla joukkueilla, joihin liitetään myös merkittävä hintalappu. Huhujen mukaan liigapaikat ovat maksaneet jopa 25 miljoonaa dollaria.

100 Thieves -organisaation omistaja Matthew ”Nadeshot” Haag kuitenkin ilmoitti tällä viikolla, ettei sen Call of Duty -joukkue tule muutosten myötä jatkamaan lajissa kilpailemista. Joukkue on hallinnut skeneä jo pitkään, netoten itselleen mm. ykkössijan  Lontoon, Anaheimin ja Californian Call of Duty World League -turnauksissa.

Haag selitti, ettei organisaatio kykene sitoutumaan uuteen malliin sen vaatimalla tavalla. Franchise-malli tuo mukanaan paitsi valtavan hintalapun, myös merkittävät operatiiviset kulut. Haagin mukaan organisaatio kykenisi lähtemään mukaan, jos se laittaisi peliin kaikki resurssinsa, mutta pitää sitä liian riskialttiina.

”Haluan teidän ymmärtävän, että olemme startup-yhtiö. Olemme kehittyneet ja saavuttaneet paljon, mutta olemme yhä uusi yhtiö. Tämän kaltainen taloudellinen panostus ei ole tällä hetkellä mahdollista”, Haag kertoi.

Rahahuolien lisäksi Haag nosti esille liigan kaupunkibrändit. Hän kertoo organisaation panostaneen paljon omaan brändäykseensä, ja heille 100 Thieves onkin nimenomaan maailmanlaajuinen brändi. Näin ollen kaupunkijoukkueeseen panostaminen paitsi vaarantaisi 100 Thievesin oman brändin, myös sulkisi ulos suuren osan faneista.

Haagin video on herättänyt paljon keskustelua ja huomiota skenen sisällä. Myös Team Envyn toimitusjohtaja Mike Rufail kuvasi pian vastauksen, tarjotakseen oman näkökulmansa aiheeseen. Team Envy tulee osallistumaan Call of Dutyn franchise-liigaan Dallasissa toimivalla joukkueellaan.

Lähde: 100 Thieves Kuvalähde: Activision Blizzard