SUNSfan ilmoitti aiemmin tänään Moonduckin verkkosivuilla Captains Draft 4.0:sta, joka tultaisiin käymään LAN-turnauksena Yhdysvalloissa. Samaan yhteyteen hän ilmoitti turnauksen skaalan kasvusta Valven antaman Minor-luokituksen myötä. Ensi tammikuussa kahdeksan joukkuetta tulee taistelemaan 300.000 dollarin ja 300 QP:n palkintopotista Captains draft -pelimuodossa. Turnaus on kauden 2017-2018 ainoa, jota ei pelata Captains modessa.

Captains draft muistuttaa pelimuotona hieman Captains modea. Joukkueiden kapteenit vuoroin bannaavat ja valitsevat jäsenilleen herot - mutta heroja on ainoastaan 27, 9 kappaletta jokaisen attribuutin edustajia. Näillä säännöillä herot valikoituvat pooliin satunnaisesti, eli kapteeneilta odotetaan hieman nopeatempoisempaa ajattelua ja strategianluomista. Erityisen huomioitavaa on se, että Captains modesta poistetut herot ovat kuitenkin aktiivisia Captains drafitssa. Eli 1.11. saapuvan Dueling Fates -päivityksen mukana tulevat uudet herot ovat pelattavissa, jos onni on myötä.

Turnaus pelataan 4-7.1.2018 Yhdysvaltojen Washington DC:ssä liveyleisön edessä. Turnaukseen suoran kutsun on saanut kaksi joukkuetta, Evil Geniuses ja Team Secret. Loput kuusi joukkuetta selvitetään avoimista karsinnoista, jotka pelataan aikavälillä 28.10. - 15.11. Euroopan karsinoissa tullaan näkemään mm. SFTe-sportsista eronnut viisikko "No Rats", joka sisältää suomalaista väriä Niclas "Niqua" Westergårdin ja Topias "Topson" Taavitsaisen myötä. Karsintojen streamia voi seurata Moonduckin viralliselta Twitch-kanavalla.

Lähde: Moonduck