Viime viikon lopulla moni lähetystä seurannut yllättyi, kun mobiilipeli Clash Royale voitti BAFTAn yleisöäänestyksen parhaasta eSports-pelistä. Kategoriassa kisasi useita suurempia kilpapelaamisen pelejä, kuten CS:GO, DotA 2, League of Legends, Overwatch sekä Street Fighter V. Kategorian ulkopuolelle jäi muun muassa toinen suuri mobiilipeli, Hearthstone.

2017 Esports Audience Award myönnettiin yleisöäänestyksen perusteella, joten voitto ei perustunut ylivoimaiseen asemaan kilpapelinä. Clash Royalen pelaajat hämmästyivät palkinnosta yhtä paljon kuin muiden pelien kannattajat ja jopa Clash Royale North America Openin voittanut BackstabX ihmetteli julkisuudessa, ettei peli nykytilassaan ansaitse palkintoa.

Clash Royalen voittoa kritisoitiin myös siitä, että toisin kuin muut kategoriaan nimetyt pelit, se ilmoitti pelin sisäisessä uutisvirrassa pelajilleen pyytäen heitä äänestämään pelin puolesta. Kulmakarvoja nostatti myös se, että BAFTAn uusi Vice President of Games David Gardner on sijoittajana Supercellissä.

Clash Royalesta järjestettiin vuonna 2016 vain viisi isompaa turnausta ja ne ovat olleet vahvasti paikallisia. Kansainvälisellä tasolla turnauksia ei ole.

Lähde: Dot Esports