Kun kansan syvien rivien huomio on vielä keskittynyt käynnissä olevaan Hearthstone Global Games äänestykseen, julkistaa amerikkalainen esports organisaatio Counter Logic Gaming (CLG) surullisia uutisia Hearthstoneen liittyen. Organisaatio on päättänyt luopua kokonaan kolmihenkisestä joukkueestaan johon kuuluivat saksalainen Sebastian "Xixo" Bentert, hollantilainen Frederik "Hoej" Nielsen ja korealainen Kim "Surrender" Jung-soo.

Uutinen on jokseenkin odottamaton sillä kolmikko liittyi organisaatioon vain kaksi kuukautta aikasemmin tammikuun yhdeksäntenä, ja pääsääntöisesti pärjännyt hyvin tänä aikana. Xixo ehti kilpailla niin WESG:n kuin Titanar Elite Hearthstone Invitationalin lopputurnauksessa ja Hoej voitti erittäin korkeatasoisen GamersOrigin Hearthstone Challengen. Julkaisussaan CLG kiittää joukkuetta kuluneista kuukausista ja ilmoittaa yhteistyön loppuvan maaliskuun lopulla. Pelaajat pääsevät siis vielä pelaamaan Pax East ja  SXSW Gaming Expo Majorit CLG:n paidassa.

Organisaatio ei mene julkaisussa tarkemmin siihen, miksi se luopuu joukkueesta, mutta mainitsee "Tulevat mahdollisuudet kilpa-Hearthstonen lähitulevaisuudessa jotka eivät lopulta toteutuneet" yhdeksi syyksi. Tällä tarkoitetaan luultavasti ESL:n Trinity Series -liigaturnausta jonne CLG ei lopulta saanut kutsua. CLG ei ole suinkaan ainoa organisaatio joka on viime aikoina luopunut Hearthstonesta, nimittäin kolmikon edellinen organisaatio, ukrainalainen Natus Vincere päätti myös luopua Hearthstone joukkueesta viime vuoden syksyllä.

Organisaatioiden vetäytyminen pelin parista osoittaa, että Hearthstone tarvitsee enemmän Trinity Seriessien kaltaisia liigaturnauksia joissa tuoda pelaajia esille mikäli joukkuevetoista ammattitoimintaa halutaan jatkaa tulevaisuudessa.

Lähde ja artikkelikuva: CLG