Suomalainen e-urheiluorganisaatio Conquer Gaming on päättänyt laajentaa nopeasti suosiota kasvattamaan Apex Legendsiin. Uutisoimme jo aiemmin tänäään YMCA Esportsin Apex Legends -menestyksestä, joten Conquerin ei suinkaan tarvitse edustaa Suomea yksin legendojen taistelutantereilla.

Organisaation tuoreeseen Apex Legends -kokoonpanoon kuuluvat:

  • Sebastian ”Mimu” Vesala
  • Aaro ”rette” Hälli
  • Timo ”Zerotsu” Turbaev

Conquer Gamingilla on jo aiemmin edustusta PUBGissa, Rainbow Six: Siegessä, FIFAssa, Hearthstonessa ja Fortnitessa. Juttelimme Conquer Gamingin perustajan ja toimitusjohtajan Jyri ”Jyppe” Karvasen kanssa siitä, miten hän näkee Apex Legendsin osana tämänhetkistä kilpaskeneä.

 

Millä perusteella pelaajat valittiin?

Pelaajat valittiin hakemusten perusteella, ja vaikka Apexissa on ollut todella vähän turnauksia vielä, niin myös näyttöjä jo tältä porukalta löytyy. Keskustelut menivät hyvin, kun käytiin tavotteita läpi. Itse tykkään siitä, että asenne on kohdillaan, ja sitä tältä porukalta löytyy.

 

Miten syntyi päätös lähteä mukaan Apexiin? Peli on vielä aika nuori, mikä vakuutti sen kannattavuudesta?

Apexin tultua ja sen nopean kasvun myötä pelistä näki heti, että se tulee menemään pitkälle. Asiaan on suuresti vaikuttanut myös se, että Conquer Gaming on tekemässä yhteistyötä Suomen Apex Finland -yhteisön kanssa, jossa myös alkavat nyt viikottaiset turnaukset.

 

 

Onko Apexissa jotain, jonka koette erityisen mieluisaksi kilpapelaamisen kannalta?

Pelaajan näkökulmasta: Ainakin omasta mielestä kyseessä on Battle Royale -pelinä aika täydellinen paketti. Se on ottanut kaikista BR-peleistä jotain hyvää ja pistänyt ne yhteen. Itse tykkään myös siitä, et pelissä on aika iso painotus tiimipelaamiseen ja hahmot tekevät taisteluista tosi mielenkiintosia.

Organisaation näkökulmasta: Kyseessä on viihdyttävä peli seurata, se keräsi paljon pelaajia nopeassa ajassa ja siinä on potentiaalia. Myös Apex Finlandin kova työtahti ja skenen vieminen eteenpäinovat vaikuttaneet asiaan.

 

Mikä on joukkueen kilpailuaikataulu, mihin turnauksiin tähtäätte?

Otamme osaa kaikkiin turnauksiin johon on aikaa ja jotka näemme järkeväksi pelata, sekä suomalaisiin että kansainvälisiin. Tämän lisäksi pelaamme myös useana päivänä viikosta Discord-kanavan harjoitusotteluissa, joiden tarkoituksena on simuloida custom-pelejä ja prepata niitä varten. Näissä tiimit valitsevat saman dataserverin ja yrittävät päästä samaan peliin, jotta niissä sitten joudutaan pelaamaan enemmän taktisemmin normaaleihin peleihin verrattuna. Samaan peliin pääsee noin 5-20 tiimiä.

 

Millaisia toiveita teillä olisi Apexin kilpaskenen kehitykselle? Mihin suuntaan sitä pitäisi ideaalitapauksessa viedä?

Ideaalitapauksessa saataisiin Apexiin ne custom-pelit, jotta turnauksissa päästäisiin oikeasti ottamaan tiimeistä mittaa. En epäile, etteikö ne olisi tulossa, mutta kysymys on että kuinka pian?

Toiveissa on, että peliin tulisi joku ”ranked matchmaking”, jota voisi pelata normaalien pelejen sijaan. Myös se, että EA panostaisi kilpaskeneen jotta saadaan virallisia turnauksia tai vaikka liiga jossain välissä, olisi hyvä asia.

Lähde: Conquer Gaming Kuvalähde: Conquer Gaming