Uutisoimme viime kuussa Blizzardin tekemistä muutoksista sen Overwatch Contenders -sarjaan. Turnaussarjan koko tulee kasvamaan kahdesta turnauksesta peräti seitsemään, jonka lisäksi Blizzard on luonut joukkueille suoran reitin avoimesta Open Divisionista Contendersiin.

Eilen yhtiö julkaisi lisää yksityistietoja turnaussarjan toiminnasta.

Lajin harrastajille tiedotteen tärkein anti on se, että Open Divisionin hakuaika on alkanut. Sarjan pelit alkavat tammikuussa, eikä osallistuville pelaajille ole asetettu rank-rajaa. Sarja tulee kestämään kuusi viikkoa, jonka jälkeen kunkin alueen parhaimmat joukkueet etenevät Contenders Trialsiin kilpailemaan paikasta Contendersissa.

Mukaan Open Divisioniin voi ilmoittautua Blizzardin Overwatch Hubin kautta. Overwatch-Liigasta poiketen Open Divisionissa ja Contendersissa voivat pelata huoltajien luvalla kaikki yli 13-vuotiaat pelaajat.

Itse Contenders-sarjassa nähdään myös merkittäviä muutoksia. Vuoden ensimmäinen Contenders-sarja on nimetty turnaussarjan "uudeksi" ensimmäiseksi kaudeksi. Viime kauden kärkijoukkueiden lisäksi mukana kilpailevat Overwatch-liigajoukkueiden niin kutsutut "akatemiajoukkueet", joiden tarkoituksena on kehittää uutta verta itse Liigassa pelaavien joukkueiden käyttöön.

Mukaan Contendersiin lähtevät kaikki muut liigajoukkueet paitsi Seoul Dynasty, Los Angeles Valiant ja Dallas Fuel.

Team Gigantti oli Euroopan Overwatch Contenders -turnauksen viime kauden voittaja.

Kaiken kaikkiaan jokaisessa Contenders-turnauksessa tulee pelaamaan 12 joukkuetta, jotka muodostuvat siis viime kauden parhaimmistosta, Liigan akatemiajoukkueista ja Contenders Trialsin kautta mukaan päässeistä joukkueista.

Ryhmien väliset suhdeluvut vaihtelevat alueesta riippuen, mutta esimerkiksi Euroopassa Contendersiin etenee kuusi joukkuetta ensimmäisen kauden suorituksen perusteella (mukaan lukien Suomen Team Gigantti), yksi akatemiajoukkue (London Spitfire) ja viisi Contenders Trialsista edennyttä joukkuetta.

Tiedotteen mukana julkistettiin myös turnaussarjan säännöt. Näistä mielenkiintoisimpana yksityiskohtana mainittakoon, että liigajoukkue maksaa Contenderista Overwatch-Liigaan ostetusta pelaajsta myyntipalkkion tämän organisaatiolle. Myyntipalkkio on 25% pelaajan vuosipalkasta (minipalkka 50 000 dollaria) + myyntibonus. Kyseessä on mitä ilmeisimmin porkkana, jolla Blizzard pyrkii houkuttelemaan e-urheiluorganisaatioita takaisin Overwatchin pariin.

Myös turnauksen palkintopottia on kasvatettu. Palkkioiden määrä vaihtelee alueittain, mutta esimerkiksi Euroopassa joukkueet saavat palkkion jokaisesta pelatusta pelistä (587$ per voitto, 330$ per häviö). Samaan aikaan loppusijoitusten palkkioita on kuitenkin pienennetty (Euroopan pääpalkinto on seuraavalla kaudella 30 000 dollaria, ensimmäisellä kaudella se oli 40 000 dollaria).

Contenders-sarja alkaa taas 05.03.2017.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Blizzard