Copa América on jaettu kolmeen kauteen, joista kukin huipentuu Brasilian Sao Paolossa pelattavaan finaalitapahtumaan. Kullakin kaudella järjestetään neljä karsintaa joista yksi on avoin kaikille, kaksi amerikkalaisille ja yksi vain etelä-amerikkalaisille pelaajille. Kunkin karsinnan 8 parasta kuittaa paikkansa toiseen vaiheeseen josta 16 parasta lennätetään Brasiliaan finaaleihin.

Jokainen Copa Américan kausi lasketaan yhdeksi Tour-turnaukseksi, joten jaossa on arvokkaita HCT karsintapisteitä. Pisteiden lisäksi jokaisella kaudella on palkintopotissa 15 000 dollaria, mutta tarkkaa palkintojakaumaa ei ole vielä julkaistu.

Eurooppalaiset saavat osallistua ensimmäisellä kaudella torstaina pelattavaan Global karsintaan. Karsinnan kaikki ottelut pelataan Amerikkojen palvelimella, eli pelkästään EU palvelimen korteilla ei voittoa voi käydä hakemassa. Tähän mennessä suomalaisista karsintoihin on ilmoittautunut mm. 2017 suomenmestari Alvar "Vardu" Dürr, DH Winter 2017 mestari Sauli "Zumpp" Rinta-aho ja HAVU Gamingin streamsensaatio Mikael "Threat" Bäckman.

Lähde: Blizzard