Valve julkaisi eilen Counter Strike: Global Offensiveen päivityksen, joka vaikutti merkittävästi pelin ekonomiaan. Suurimmat muutokset koskivat kierroksen häviämisbonusta, AUG-aseen hintaa ja M4A1-S-aseen ammusmäärää.

Jokaisesta hävitystä kierroksesta saa CS:GO:ssa tietyn summan rahaa, ja mitä enemmän olet hävinnyt putkeen, sitä enemmän saat. Uutena muutoksena on, että aiemmin yhden kierroksen voitto johti häviämisbonuksen menettämiseen. Päivityksen jälkeen voitto pienentää häviämisbonuksen määrää yhdellä häviöllä.

Häviämisbonuksen kaava menee näin:

  • 0 häviöllä 1400 $
  • 1 häviöllä 1900 $
  • 2 häviöllä 2400 $
  • 3 häviöllä 2900 $
  • 4+ häviöllä 3400 $

Jos siis olet hävinnyt kolme kierrosta putkeen ja voitat yhden, mutta häviät taas seuraavan, saat kahden häviön bonuksen eli 2400 $, kun ennen päivitystä olisit saanut vain 1400 $.

Päivitys on herättänyt niin innostusta kuin myös hämmästystä pro-pelaajissa, ja esimerkiksi Astraliksen Xyp9x tuskaili vihollisen ekonomian laskemista päivityksen jälkee Twitterissään.

IEM Katovice Majorin aikana nähtiin, että AUG-ase oli iso osa metaa Counter-terroristien puolella. Suurin syy siihen oli se, että aseen hintaa oltiin laskettu aikaisemmin vuoden 2018 aikana. Tuoreessa päivityksessä aseen hinta nostettiin takaisin sen alkuperäiseen hintaan, eli 3300 $. Syyksi sanottiin, että pelaajat ovat nyt ehtineet tottua aseeseen.

AUGin saadessa nerffiä toinen CT-ase M4A1-S sai rakkautta. Aseen lipaskokoa nostettiin viidellä ja ammusvarastoa viidellätoista.

Peliin lisättiin myös flash-kranaatin assist, eli avustava tappo. Tämä tarkoittaa, että pelaaja joka ”valottaa” vihollisen saa rahaa assistista, jos toinen pelaaja tappaa sokaistun henkilön. Tämäkin päivitys vaikuttaa pelin ekonomiaan, kun rahaa on periaatteessa helpompi saada.

Myös kilpailullisissa peleissä harvemmin näkyvien haulikoiden hintaa laskettiin. Nova-haulikon hinta laski 1050 $, Sawed-Off-haulikon 1100 $ ja Mag7-haulikon 1300 $.

Päivityksessä tehtiin myös muutoksia Canals- ja Vertigo-karttoihin, mutta nämä kartat eivät ole kilpailullisessa karttavalikoimassa.

Lähde: CS:GO Kuvalähde: CS:GO (kuvakaappaus)