Venäjän Pietarissa rysähtää tällä viikolla, kun Counter-Strike: Global Offensiven huippujoukkueet mittelevät paremmuudestaan EPICENTER-turnauksessa. Turnauksesta voi povata huipputasoista, sillä HLTV:n tuoreen rankingin kahdeksasta parhaasta joukkueesta mukana on seitsemän.

A-lohkossa kohtaavat SK Gaming, hallitseva Major-voittaja Gambit, Virtus.pro ja syksyn turnauksia dominoinut FaZe Clan. B-lohkossa mittelevät Tanskan raskassarjalaiset Astralis ja North, G2 Esports sekä Team Liquid.

A-lohkossa huomio kannattaa kiinnittää SK Gamingin tilanteeseen ja FaZen kuntoon. FaZe ei ole hävinnyt yhtäkään karttaa kahdessa viimeisessä offline-turnauksessa (ESL New York ja ELEAGUE Premier). Sen karttasaldo näissä turnauksissa on ylivertainen 15-0. SK Gamingin riveissä turnauksessa pelaa Ricardo "boltz" Prass.  Boltz pelaa turnauksessa lainalla syksyllä hajonneesta Major-kakkosesta Immortalsista ja korvaa João "felps" Vasconcellosin. Felps on edelleen SK:n kokoonpanossa mukana. SK hakee kokoonpanomuutoksella ilmeisesti uutta virikettä pelaamiseensa, sillä joukkue on ajautunut alamäkeen viimeaikaisissa tuloksissa.

Lohko B on äärettömän tasainen, jokaisella joukkueella on realistinen mahdollisuus semifinaaleihin. Huomio kannattaa kiinnittää mahdolliseen tanskalaisten kohtaamiseen. North on hiipinyt viime aikoina vaivihkaa jo Astraliksen rinnalle, ja haluaa Tanskan ykkösseuran aseman. Myös Liquid on ollut nousukiidossa loppukesän ja syksyn aikana. G2 voitti Dreamhack Masters Malmön elokuun lopulla, mutta on ollut heikko viime turnauksissa. Ranskalaisilla on ollut koko vuoden ajan vaikeuksia löytää tasaisuutta otteisiinsa.

Turnaus pelataan perinteisellä GSL-formaatilla. Huomionarvoista on, että kaikki lohkovaiheen ottelut pelataan paras kolmesta -mallilla.

Lohko A Lohko B
   
 SK Gaming  Astralis
 Gambit  North
 Virtus.pro  G2 Esports
 FaZe Clan  Team Liquid

FaZe ja Liquid pelasivat turnauksessa jo maanantaina villi kortti -otteluissa, joissa ratkaistiin lohkojen viimeinen joukkue. Euroopan karsinnan voittanut FaZe pelasi Aasian karsinnan ykköstä TyLoota vastaan ja voitti 2-0 (16-9, 16-9). Pohjois-Amerikan karsinnan selvittänyt Liquid voitti CIS-karsinnan finaalissa Na'Vin shokeeranneen Vega Squadronin niin ikään kartoin 2-0 (16-9, 16-8).

Lohkoja pelataan tiistaista torstaihin. Tiistaina ja keskiviikkona pelataan neljä ottelua ja torstaina kaksi viimeistä pudotuspelipaikkaa ratkaisevaa ottelua. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta kohtaa lauantaina semifinaaleissa. Finaali ja "pronssiottelu" pelataan sunnuntaina. Tarkan aikataulun löytää mm. HLTV:stä. Otteluja voi katsoa Epicenterin Twitch-kanavalta.

Venäläinen EPICENTER on järjestänyt suuren luokan Dota 2 - ja Counter-Strike-turnauksia tämän ja viime vuoden aikana. Viime vuonna Moskovassa pelatun ensimmäisen Counter-Striken EPICENTERin voitti Team Dignitas, jonka runko pelaa nykyään Northin riveissä.

 

Kuvalähde: esportswatchdog.com