Counter-Strikeen keskittyvän uutis- ja foorumiverkkosivusto HLTV:n viikoittainen maailmanlistan päivitys tapahtui maanantaina 10.2.

Listan kärkisijalla on edelleen maailmanlistaa jo noin kaksi ja puoli kuukautta hallinnut tanskalaisjoukkue Astralis. Toisena majailee tulikuumassa vireessä oleva mousesports, joka voitti viime viikolla pelatun ICE Challenge 2020 -turnauksen. Listan kolmannella sijalla on Liquid.

Suomen menestynein CS-joukkue ENCE tippui listalla kaksi sijaa ja löytyy nyt listan sijalta #13. Tippumisen syynä on heikosti mennyt ICE Challenge -turnaus, jossa suomalaiset eivät onnistuneet voittamaan karttaakaan.

Jesse ”zehN” Linjalan edustama GODSENT otti ison harppauksen listalla. Joukkueen sijoitus nousi kuudella sijalla ja se on nyt #18. GODSENT pelasi upeasti Lontoon ICE Challengessa ja onnistui kaatamaan isompiaan. Joukkue sijoittui turnauksessa kolmanneksi.

Suomalaisen Otto ”ottoNd” Sihvon uusi organisaatio c0ntact (vanha CR4ZY) tippui listalla yhden sijan viime viikosta ja on nyt sijalla #22. Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG säilyy sijalla #25, joka on sama kuin viime viikolla.

HAVU pysyy listan sijalla #36, joka säilyy samana viime viikosta. Isoin suomalaisnousija on KOVA Esports, joka kipusi listalla 15 sijaa ylöspäin. KOVA voitti tärkeät 7 ottelua putkeen ja selvitti tiensä Euroopan Minor-turnauksen suljettuun karsintaan. Joukkue löytyy nyt listan sijalta #62.

Maininnan arvoinen suoritus on myös Complexityn nousu listalla. Joukkue kipusi 16 sijaa ja löytyy nyt #28 sijalta. Complexity kaatoi BLAST Premier Springissä Astraliksen ja Vitalityn. Joukkue tuli B-lohkon toiseksi ja varmisti paikan BLAST Premier -finaaliturnauksesta.

HLTV:n maailmanlista top-10 (päivitetty 10.2.)

  1. Astralis
  2. mousesports
  3. Liquid
  4. fnatic
  5. Evil Geniuses
  6. Vitality
  7. Natus Vincere
  8. G2
  9. FaZe
  10. 100 Thieves

Maailmanlistan top-30-sijoitukset löydät täältä.

Maailmanlistan suomalaiset

13. ENCE
18. GODSENT (zehN)
22. c0ntact (ottoNd)
25. OG (Aleksib)
36. HAVU
62. KOVA
65. SJ
213. Helsinki REDS

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: mediavida