23-vuotias tanskalainen, mm. Astraliksen ja FaZen riveissä pelannut Markus ”Kjaerbye” Kjærbye on ilmoittanut jättävänsä kilpapelikentät ja eläköityvänsä CS:GO:sta. Tämä tarkoittaa sitä, että Kjærbye jättää taakseen myös HYENAS -projektin, jossa hän oli mukana sen jälkeen, kun FaZe penkitti hänet.

Kjærbye muistetaan yhtenä nuorimpana Major MVP -tittelin voittajana, jonka hän sai vuonna 2017 ELEAGUE Major 2017 -turnauksessa pelatessaan Astraliksessa 18-vuotiaana. Lisäksi hän löytyi vuosina 2016 ja 2017 ”Vuoden top20 pelaajaa” -listalta, sijoilta 16 ja 15.

Astraliksesta Kjærbye lähti vuonna 2018 liittyäkseen Northin riveihin, mutta sillä taipaleella tuli vain yksi isompi voitto, DreamHack Masters Stockholm 2018. FaZen riveihin Kjærbye liittyi elokuussa 2020, mutta kansainvälinen tiimi ei saavuttanut huipputuloksia. Kjærbye siirrettiin lopulta penkille, sillä hän ei pystynyt pelaamaan vaaditulla tasolla.

Viimeiset hetket ennen eläköitymistään Kjærbye pelasi HYENAS -kokoonpanossa, jossa hänen lisäkseen pelasi hänen entisiä tiimikavereitaan Northista. Tiimi ei kuitenkaan saanut Kjærbyeta tavoittelemaan voittoa tarpeeksi hanakasti, ja hän myöntää myös Twitterissä, että hänellä ei enää ole sitä nälkää ja päättäväisyyttä, mitä vaaditaan top-tasolla.

– Tämä peli on ollut valtava osa elämääni viimeisen 10 vuoden ajan, ja minusta tuntuu että nyt minun on aika katsoa eteenpäin ja uusia mahdollisuuksia. Tulevaisuuden työ voi tapahtua pelin sisällä tai ulkopuolella. Aika näyttää, Kjærbye kertoo jäähyväistwiitissään.

Lähde: HLTV