Suomen CS:GO-skeneä dominoinut HAVU Gaming nousi viime illalla kansainvälisesti uudelle tasolle, kun se eteni Euroopan ESEA MDL -liigaan (Mountain Dew League). Paikka lunastettiin liigan Advanced-divisioonan finaaliottelussa, jossa HAVU kohtasi ukrainalaisen pro100-joukkueen. Playoff-vaihe oli ollut kokonaisuudessaan HAVUlle edullinen, ja useimmat vastustajat putosivat selkein 2-0 lukemin. Näin kävi myös finaalissa, jossa ukrainalaiset jäivät täysin ilman erävoittoa.

Matka MDL:ään on ollut HAVUlle pitkä ja työläs. Se on ollut mukana turnauksen muissa divisioonissa jo vuodesta 2017 lähtien, mutta polku nykyiseen asemaan sai alkunsa viime vuoden toukokuun 28. Advanced-divisioonasta. HAVU oli tällöin mukana kutsujoukkueena, mutta sen ei onnistunut edetä ylempään divisioonaan, vaikka käväisikin 29. kauden päätteeksi MDL:n karsintaturnauksessa. Juuri päättyneellä Advanced-divisioonan 30. kaudella peli oli kuitenkin aivan toista, ja ensimmäinen sija takasi suoran paikan itse liigassa.

Voitostaan HAVU ansaitsi liigapaikan lisäksi 3 450 dollaria.

HAVUn lisäksi liigassa pelaavat suomalainen ENCE Esports, sekä eurooppalainen Valiance, johon kuuluu suomalainen Otto ”ottoND” Sihvo. Turnauskauden on määrä alkaa huhtikuun 29. päivä, jota ennen 18 joukkueen keskuuteen valitaan vielä neljä liigan karsintaturnauksesta. Kausi kestää kesäkuun 21. päivään asti. Sen palkintopottia ei ole vielä julkistettu, mutta viime kaudella palkintoja jaettiin 35 000 dollarin verran.

Lähde: Liquidpedia Kuvalähde: HAVU Gaming